יוצאים לאכול בחוץ

Going out to eatמאז אמצע המאה הקודמת הפכה יציאה למסעדה או בילוי בבית קפה לדבר נפוץ בכל העולם ולכל שכבות האוכלוסייה. גם לפני מלחמות העולם היה הבילוי בפאב או במסעדות לבילוי מקובל, אך הבילוי בפאב היה נחלת פשוטי העם ולא היה בבחינת כבוד גדול והבילוי במסעדה היה נחלת המעמד העליון בלבד.

מתכונים של מזון מהיר היה גם אז. כמעט בכל קרן רחוב היו צולים ערמונים או דגים על חבית מלאה בגחלים, אפשר היה למצוא תפוחים מסוכרים או נקניקיות שרוכלים מכרו בכל יריד או קרקס נודד.

אחרי מלחמת העולם השנייה החלו לצוץ בתי קפה בהם היה אפשר לשבת על כוס קפה או תה עם נתח עוגה ולעיין בעיתון היומי, בית קפה הפך למקום מפגש לזוגות צעירים והרבה פגישות רומנטיות התחילו או נגמרו בבית קפה או מסעדה. כל קונדיטוריה הוסיפה מקום עם מספר שולחנות וכסאות וכן גם נהגו מעדניות. עם המצאת מכונת אספרסו צצו בתי קפה גם בעירות הנידחות ביותר.
הרבה מסעדות התפרסמו בזכות הבעלים שהיה גם הטבח במסעדה שלו. עם הזמן החלו להתפרסם מסעדות בזכות השף במסעדה ורבות מהמסעדות התחרו ביניהן על שכירת השף הכי מוכר וטרנדי של התקופה. בתי הקפה התהדרו בכך שיש להם את מכונת קפה הכי משוכללת.

מסעדות החלו לתת שירותי קייטרינג עד הבית או לאירועים מיוחדים. בארצות הברית פחות ופחות בישלו בבית ויציאה למזנון הקרוב לבית כדי לאכול מזון מהיר שכונה גם "ג'אנק פוד". עד היום ארצות הברית תופסת את המקום הראשון בעולם בצריכת מזון מהיר ובכלל באכילה במסעדות.

בישראל התחילה פריחת בתי קפה בתקופת המנדט. מסעדות היו דבר פחות נפוץ ואלה שהיו לא הצטיינו בהגשת מנות גורמה. רק בשנות השבעים של המאה הקודמת הגיע ההמבורגר למדינתנו המתפתחת. יציאה למסעדת מזון מהיר נחשבה לשיא הבילוי.

בשנות השמונים התפתחה תרבות האוכל במדינה והחלו להיפתח מסעדות שהגישו מנות קצת יותר משוכללות מסטייק והמבורגר. מסעדות שהתמחו באוכל אתני הפכו לטרנד החדש. בתי הקפה החלו להגיש גם ארוחות קלות, נפתחו מסעדות של מזון בריאות ואכילה במסעדה הפכה גם בישראל לדבר שבשגרה.

פורסם ע"י איילת ה.