לביבות קישואים

לביבות קישואים

אמנם חנוכה מאחורינו אבל לביבות זה תמיד טעים ופתרון כתוספת לארוחה חלבית או בשרית או כארוחה בפני עצמה עם תוספת של מטבל כלשהו. לפניכם שתי גרסאות ללביבות קישואים אחת אפויה ואחת מטוגנת.

חומרים:
4-5 קישואים בינוניים מוצקים
1 בצל גדול או שניים בינוניים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 ביצים גדולות או 5 קטנות
3 כפות גדושות קמח לבן
1 כפית אב' אפיה
3-4  כפות פירורי לחם או קמח מצות.
1 כף שטוחה אב' מרק עוף.
מלח ופלפל שחור.

אופן ההכנה:
מרסקים את הקישואים במגרדת גסה או במעבד המזון. מניחים במסננת לרבע שעה.
קוצצים את הבצל  ושמים במסננת.
קוצצים את הפטרוזיליה. (מי שאוהב שמיר יכול להוסיף) מניחים בקערה גדולה.
סוחטים ממש חזק את הקישואים והבצל ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את יתר החומרים אם התערובת נראית רטובה מידי מוסיפים עוד מעט פירורי לחם  התערובת מוכנה לטיגון.
מטגנים במחבת עם שמן בגובה כ-1/2 סמ' את הלביבות מניחים בעזרת כף.
לביבות אפויות – מחממים תנור ל- 180 מעלות משמנים נייר אפיה בשמן זית או שמן קנולה. מוסיפים לתערובת עוד פירורי לחם כדי לעבות את התערובת.
צרים לביבות בעובי כ- 2 אצבעות מניחים בתבנית.
אופים עד שהתחתית משחימה ואז הופכים עד ששני הצדדים שחומים.
מגישים חם לצד מטבל.
מטבל דיאטטי לאיזון הקלוריות
2 יוגורט
שן שום כתושה
1 מלפפון מגורד על מגרדת גסה וסחוט
מעט שמיר קצוץ דק מאוד.
מלח לפי הטעם.
מערבבים ומניחים בצד עד שהלביבות מוכנות.
טיפ- אפשר להכין את הלביבות זמן מה מראש ולחמם בתנור גם לביבות מטוגנות.

פורסם ע"י אריאלה ל.