מאפינס תפוזים ופרג

מאפינס תפוזים ופרג
מרכיבים:

185 גרם חמאה
180 גרם סוכר
2 תפוז – גרידה
3 חלמונים
3 חלבונים
300 גרם שמנת חמוצה
350 גרם קמח תופח – מנופה
25 גרם פרג

אופן ההכנה:
לשמן תבניות מאפינס בחמאה ולקמח אותן קלות ולחמם תנור ל-170 מעלות.
להקציף את החמאה הרכה עם הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ולהוסיף בה את גרידת התפוז.
להוסיף גם את החלמונים אחד אחרי השני תוך כדי ערבוב וגם את השמנת חמוצה.
בהמשך יש להוסיף לתערובת את זרעי הפרג והקמח ולבחוש בתנועות קיפול.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, מתכונים מיוחדים שהם גם בריאים.
ומוסיפים אותם לתערובת תוך חבישה בתנועות קיפול. ממלאים את  התבניות עד לגובה 32 ואופים ב- 170 מעלות. סירופ:
מחממים בסיר קטן,  מיץ משני התפוזים ומלימון אחד, כוס מים, כוס סוכר, שליש כוס ליקר תפוזים ומקל קינמון.
יצוקים מהסירופ על המאפינס לאחר האפייה.

פורסם ע"י יונית ג.