סוגי קפה – איך הקפה מגיע לכוס שלנו

זני הקפה - איך הקפה מגיע לכוס שלנוהיום שתתים כבר קפה? שתיתים בבית או במשרד? בטוח שרובכם תענו גם וגם. יש לכם בעבודה מכונת קפה לעסק שעושה קפה מעולה? ריזה סוג של קפה שתתים? לא הרבה מאיתנו ידעו לעשנות לשאלה זאת…
אנו מכירים סוגי קפה שונים של קפה כגון: קפה טורקי, נסקפה, אספרסו ועוד. לא הרבה מאיתנו מכירים את זני הקפה שמשמשים ליצירת הקפה שמגיע לכוס שלנו. זני הקפה הידועים הם ארביקה ורובוסטה, הנחלקים לכמה זנים שונים.
איכות של הזנים השונים נובע מאזורי הגידול הגיאוגרפי, ארץ הגידול, אופן הגידול, עיבוד הקפה וכמובן בקליית הפולים. כל אלו משפיעים של הטעם הסופי של המשקה.

קפה ארביקה

כ-70% מצריכת הקפה בעולם היא מזן זה הארביקה התגלה לפני כ-400 שנה  שממנו פותחו בגנים הבוטניים במאה ה-19 רוב סוגי הארביקה המוכרים כיום בעולם.

הארביקה גדל באדמות עשירות במינרלים, באזורים שגובהם מעל 100מטרים מפני הים. הארביקה  זקוק לכמות משקעים רבה, ומעט אור ושמש. הארביקה נחשב לקפה מוביל בטיבו ובטעמו, ולכן הוא הזן היקר מכל זני הקפה.
תתי הזנים השונים של הארביקה הם: "מארגוגיפה" "סן רמון", "בורבון",ו"מוקה",
כיום סוג הארביקה גדל ומופק באזורים שונים בדרום אמריקה  בברזיל, בקולומביה, בונצואלה, בפרו, בגווטאמלה, בקוסטה ריקה, בסלבדור, בהאיטי, באינדונזיה וגם באפריקה – בקניה ובאוגנדה.

קפה רובוסטה

מקור הקפה רובוסטה הוא  מצמח עמיד וחזק, השני ושכיח בעולם לאחר הארביקה.סוג שנמכר כ 25%- 30% מהקפה הנמכר בעולם. פותח במטרה לעמוד בתנאי גידול קשוחים מאלו של הארביקה (הזן ה"מפונק"). בנוסף,פיתוח סוג זה שלהקפה הייתה כתוצאה של ביקוש רב לקפה בעולם .

הוא התגלה באזור בלגיה (קונגו) והתפשט בעיקר אזורים שונים באפריקה, באסיה ובאינדונזיה, באזורים בהם לא נתן לגדל את סוג הארביקה.
הרובוסטה מצמיח את פירו עוד לאחר שנתיים   לעומת זאת הערביקה גדלה לאחר ארבע שנים , מה שמוזיל את מחירי הפולים באופן משמעותי, למרות שאיכות הקפה נמוך מהארביקה קפה כמות הקופאין של הרובוסטה כפולה מכמות הארביקה (רובוסטה מכילה כמעט 4% קופאין לעומת הארביקה רק כ 2% קופאין)  כמובן שגם הרובוסטה מחולקים לכמה סוגים כגון: "ליבריקה", "סופרמו", "הודי", "סומטרה", "אוגנדה" ו"יאווה".

פורסם ע"י הילה ב.