עוגת חרובים

עוגת חרוביםחומרים נחוצים למתכון זה:
1 1/2 כוסות קמח מלא (למרקם עדין יותר אפשר להחליף 1/2 כוס בקמח מנופה)
1/4 כוס אבקת חרובים, 1  כפית אבקת סודה לשתיה, 2 ביצים
3/4 כוס סוכר חום (למרקם עשיר יותר מחליפים כ- 1/4 כוס מהסוכר בכמות דומה של סירופ חרובים או סירופ אחר)
1 כוס חלב או תחליף, או מיץ תפוזים טרי, 1/2 כוס שמן מכבישה קרה , 1 כפית תמצית וניל טבעית
אגוזים קצוצים, קינמון, ציפורן, זנגביל, קליפת לימון מגוררת, צימוקים וכו'. להוסיף לפי הטעם.

אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים לתוכם את החומרים הרטובים ובוחשים היטב. אפשר ביד או במיקסר.
יוצקים את הבלילה לתוך תבנית משומנת ומקומחת (קפיצית בקוטר 26 או מרובעת בגודל צלע כ-30 ס"מ) ואופים בחום בינוני כ- 20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
מצפים ברפרפת חרובים, בשקדייה מדוללת ומומתקת, במחית פירות (אפרסמון הולך נהדר), בחמאת עיזים מומסת ומומתקת, או בכל ציפוי אחר לפי טעמכם, שיהיה יחסית נוזלי כדי שהטעם והלחות ייספגו בעוגה , שלבדה יוצאת מעט יבשה. מקשטים בפירות כאוות נפשכם.

לעוגה מהירה ללא חרובים אפשר להשתמש ב- 1 3/4 כוס קמח ומעט יותר המתקה.

פורסם ע"י אלינור