פאי תפוחים

פאי תפוחיםחומרים נחוצים למתכון זה:
בצק (לתבנית בקוטר 28 ס"מ)
200 גר' חמאה או  ½ כוס שמן חמניות
180 גר' סוכר
5 חלמונים  (הצהוב)
קליפה מגורדת מ-1/2 לימון
1 כפית תמצית וניל
200 גרם קמח מלא
קורט מלח
1 כפית אבקת אפיה
125 גרם שקדים טחונים


אופן ההכנה:
שמים את החמאה והסוכר בקערת מערבל חשמלי, ומערבלים לתערובת קלילה וקצפית.
מוסיפים את החלמונים, קליפת הלימון ותמצית הווניל.
 בכלי נפרד מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפייה, והשקדים – ומקפלים אל הבלילה לבצק חלק ורך למדי.
משמנים את התבנית, ומרפדים ב-3/4 מכמות הבצק.
את ה-1/4 הנותר, משאירים לקישוט מעל הפרי.

מלית התפוחים
 1 ק"ג תפוחים קלופים ומחולקים לשמיניות
60 גרם חמאה  או      ¼ כוס שמן חמניות 
50 גרם סוכר 
50 גרם צימוקים 
¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
¼ כפית קינמון טחון
¼ כפית פלפל אנגלי טחון
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף מיץ לימון טרי

בסיר רחב מכניסים את התפוחים, החמאה, והסוכר – על אש בינונית,  ומערבבים מדי פעם לאחר כ-10 דקות מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים, ומשאירים על האש עוד כ-10 דקות.
מניחים את התפוחים המבושלים על הבצק בצורה מסודרת (ללא הנוזלים שבסיר) את יתרת הבצק ממוללים ביד לסרטים דקים ויוצרים דוגמת רשת מעל התפוחים.  מעטרים בשבבי שקדים מולבנים/אבקת סוכר  אופים כ-30 דקות בחום בינוני.

פורסם ע"י אלינור