הבריאות בגיל השלישי
הבריאות בגיל הזהב או בשמה הנוסף הגיל השלישי, בעלת חשיבות מכרעת לנמצאים בשלב זה. בריאות האדם היא חשובה בכל שלב בחיים, אבל חשובה ביותר בגיל הזהב כאשר יש חרדה מסוימת בגלל הגיל. הגוף מתחיל להזדקן כבר מגיל 30, והוא מתחיל לעבור שינויים כה רבים, שלעיתים המבוגרים אינם מוכנים להם כלל. הזיקנה מאופיינת כשיא של אובדן היכולת התיפקודית של המערכות השונות בגוף, וכאן מתחילות לצוץ להן מחלות שונות, שפוגעות בתפקוד היומי של הקשישים.
ההידרדרות הפיסיולוגית של בריאות אצל פנסיונרים, אינה התהליך היחיד שעובר גוף האדם בשלב זה; ההידרדרות המטרידה והמשמעותית יותר היא של מערכת העצבים והמוח. כמו גם הזדקנות התאים האחרים בגוף, גם תאי המוח מתחילים להזדקן וההרס ההדרגתי הנ”ל פוגעה בצורה ניכרת על החושים. כלומר, חדות החושים נעלמת, בעיקר בראייה ובשמיעה, וכעת כל פעולה בסיסית ניראה קשה מאי פעם.
לעיתים רבות, חלק לא מבוטל מבני גיל הזהב מתחילים לחוש ולסבול ממצבי דיכאון. נמצא, כי ישנו קשר הדוק בין זיקנה ודיכאון, ושהגרים בבתי אבות חשים וחווים תסכול ודכאון גדול יותר מאשר המתגוררים בבתים משלהם. הדיכאון מתאפיין בתחושות של עצב ובדידות, לעיתים מהשינויים שהגוף עובר, לעיתים מאבדן בן הזוג. הקשישים מתחילים לחוש חוסר בתיאבון, נדודי שינה, מחשבות רבות על מוות. על כן, עלינו להיות מודעים לבעיות אלו על מנת לזהות את הצרכים המיוחדים של אוכלוסיה זאת ולדעת כיצד לטפל באופן הטוב ביותר.
פורסם ע”י רחל ד.
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!