טיפים לבישול ואפיה
נשים מכירות שיטות רבות להקל על עצמן בעבודות הבית. רוב הטיפים קשורים לעבודות הבישול והניקיון. כל אחת מכירה טיפים אחדים אבל לא תמיד יודעת למה היא נוהגת לעשות פעולה מסוימת אבל אם זה עובד אז ממשיכים. אספתי ברחבי האינטרנט טיפים על אוכל ובעיקר חיפשתי את הרציונל לכל טיפ. אביא בפניכם כמה מהטיפים שאספתי מחברות, מידע אישי ומרחבי האינטרנט.
אפיה
כאשר אופים לחם או לחמניות מבצק שמרים כדאי לשים סיר או קערה עם מים בתחתית התנור. למה? האדים יתפזרו בחלל התנור ויגרמו לקרום הלחם להיות רך יותר ופחות יבש. קערת מים רותחים מועילה גם לעוגות גבינה ומונעת להן להתייבש ולהיסדק. אם יש מתכונים עם צימוקים או אגוזים בעוגות בחושות רצוי לפזר עליהם קמח לפני הוספתם לבלילה. למה? כך הם לא ישקעו לתחתית העוגה אלא יתפזרו באופן שווה בעוגה.
טיפול בירקות
בצל – כדי להפחית צריבה בעיניים בעת חיתוך בצל כדי להתחיל לחתוך אותו מהחלק העליון. למה? כי הבצל פולט את השומנים האתרים מהשורשים ואם מתחילים את החיתוך מלמעלה השומנים האתרים מתחילים להתנדף. כמו כן כדאי להשתמש בסכין חדה מאוד כי החתכים הדקים גורמים לפחות התנדפות ולכן גם לפחות צריבה. לפני שמאחסנים את הבצל כדאי לחתוך את השורשים כי כך תמנעו מהם לצמוח. מלפפונים ועגבניות לא אוהבים להתאכסן זה לצד זה. למה? מפני שעגבניות פולטות גזים שגורמים למלפפונים להתקלקל יותר מהר. צנוניות טוב לשמור במקרר בתוך כלי עם מים.
למה? כי כך הם נשארים מוצקים ופריכים. כשמבשלים כרובית שימו כמה פרוסות של תפוח אדמה בתוך המים וכף חומץ למה? כך תמנעו את הריח הלא נעים בזמן הבישול והחומץ ישמור שהכרובית תישאר לבנה. טיפים נוספים יבואו בקרוב.
פורסם ע”י הילה ב.
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!