חיפוש עבודה זוהי עבודה משרה מלאה
שלבי חיפוש העבודה הם עבודה במשרה מלאה. כאשר תתחילו בתהליך, לחפש עבודה באינטרנט, עיתון ומודעות הדרושים תבינו שיש עשרות (אם לא מאות) מקומות שמחפשים עובדים ומפרסמים מודעות דרושים. לשם כך יש לעשות סדר במחשבות, לעשות שיעורי בית ולהקים מעין חמ”ל (חדר מלחמה לאילו שלא שירתו בצבא) קטן שבו מרוכזים כל האמצעים הדרושים לנו להגיע לחברות בהן חשקה נפשנו. לבעלי המחשב המחובר לאינטרנט המשימה פשוטה ביותר. יש לפתוח במועדפים תיקיה ששמה עבודה ולמלא אותה באתרים המפרסמים מודעות דרושים יומיות. ישנם אתרים הגובים על שליחת קורות החיים דרכם תשלום וישנם אתרים חינמיים שמאפשרים שליחה בחינם. לעניות דעתי אין הבדלים תהומיים בין חברות הגובות תשלום לאילו החינמיות ולכן עדיף לבחור באלו החינמיות.
דאגו לשלוח מדי יום לפחות לשתי משרות את קורות החיים שלכם! וזאת לאחר שעברתם על כל המשרות החדשות שהתעדכנו ביום שחלף. עשו לכם הרגל של חיפוש משרות בבוקר כמה זמן שאתם זקוקים לו ועוד כחצי שעה בערב על מנת לבדוק שלא התעדכנו משרות שלא ראיתם.
בנוגע לעיתוני דרושים, הדעות חלוקות, יש כאלה שאומרים שזו ה-דרך למצוא עבודה וממליצים בחום להירשם אליהם ויש כאלו שאומרים שאין חדש תחת השמש בעיתוני הדרושים ולאנשים בעלי גישה לאינטרנט אין צורך בעיתונים אלו. דעתי עם האחרונים. כל המשרות שמופיעות בעיתון “ידיעות אחרונות” למשל מופיעות במודעות הדרושים של אתר הבית שלהם ynet.
במהלך הליכה לסופר או הטיול הרגלי עצרו בלוחות המודעות המקומיים על מנת לבחון את מודעות הדרושים. אמרו לכל מכר או בן משפחה את משרת חלומותיכם ובאילו משרות אתם מעוניינים לעבוד ואולי בדרך זו תגיעו ליעדכם ( קשרים זה חלק חשוב בדרך להשגת עבודה). כוונו את כל מטרותיכם לחיפוש המשרה המיועדת.
ניתן לגשת לחברות השמה שונות ולהירשם במאגר קורות החיים שלהם. חברות ההשמה כיום הינן חברות ייעודיות להשמת עובדים לחברות ספציפיות כך שאם אתם יודעים באיזו חברה חשקה נפשכם לעבוד בה, אתם יכולים להירשם לחברת ההשמה המעסיקה עובדים עבור החברה ואולי בדרך זו תגיעו לחברה. כמו כן, ישנן חברות השמה יותר כלליות שיוכלו לכוון אתכם לחברות ספציפיות. התהליך אצל חברות ההשמה הוא פשוט יחסית, ניגשים לסניף של חברת ההשמה הקרוב למקום מגוריכם, ממלאים טופס קורות חיים מורחב ועורכים ראיון עם רכזת כוח אדם. אין לזלזל בראיון זה כיוון שרכזת זו היא שתקשר בין פניית הדרושים שהחברה הפנתה אליה לבינך וזאת לאחר שהיא מתחשבת בכל הפרמטרים שציינת והמעסיק ציין שהוא צריך, לכן יש לקחת זמן ולציין בפני רכזת כוח האדם את כל שאיפותיך ממקום עבודה.
לאחר שנרשמת בחברת השמה, יש להתקשר מדי שבוע או אפילו פעמיים בשבוע כדי לוודא שהרכזת לא שוכחת אותך ושהיא מנסה להתאים לך מודעות דרושים רלוונטיות. אין צורך לקחת זאת אישית, הרכזת לא תזכור אותך וזאת כיוון שהיא פוגשת ומדברת עם הרבה אנשים ביום ולכן עדיף שאת/ה תיצרו קשר עימה.
פורסם ע”י חנן ה.
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!