דיסק און קי שיכול להציל את המחשב
תמיד יכול לקרות שהמחשב לא רוצה לעלות. לא בטוח שאפשר לזהות את הבעיה ואז צריך להזמין טכנאי או לקחת את המחשב למעבדה – לא ממש נעים במיוחד שיכול לעלות הרבה כסף. מה עושים ששכחנו את הסיסמה של הכניסה למחשב? או אם קורה שיש איזה שהוא וירוס שהשתלט על המחשב?
אם מכינים מראש דיסק און קי עם כמה תוכנות אז כל הבעיות האלה ניתן לסדר אותם גם לבד, אפילו אם אנחנו לא המומחים הכי גדולים במחשבים.
הינה בהמשך מספר תוכניות כאלה
אם כבר מכינים disk-on-key שיעזור לכם, דבר ראשון נדאג ש הוא יהיה bootable – ז”א, שיהיה ניתן להעלות את המחשב ממנו, במקרה של תקלה במערכת ההפעלה. מאוד מומלץ להכין לעשות זאת – אם וכאשר המחשב לא יעלה באופן רגיל, אתם תנשמו לרווחה שתראו אותו עולה מ USB שלכם, ותדעו שהחומרה עדיין בסדר.
לי אישית יש על ה disk-on-key שלי הפצה בשם backtrack linux. היא כנראה מוכרת לכם מכל מני מדריכים לפריצת רשת אלחוטית שמשתמשים בה, אבל אפשר להשתמש בה גם כדי לתקן בעיות בקבצים ו ב registry ב windows שמותקן על המחשב. אם אתם רוצים את ההתקנה, קראו את המדריך להתקנת backtrack על ה USB שלכם. ברגע שיש לי את backtrack ב disk-on-key, אני יודע שאם יקרה משהו למערכת הפעלה שלי, אני אוכל לטפל בו.
למקרה ששכחתם את הסיסמא לחשבון שלכם, תוכלו לאפס אותה בעזרת backtrack! יש גם מדריך בוידאו שמסביר איך לעשות זאת.
נמשיך הלאה, מה נעשה במקרה שהגענו למחשב ללא תוכנת אבטחה (זה בדר”כ המצב במחשבים של קרובי משפחה), ופתאום בא אליו וירוס ? למקרים כאלה, אני דואג שיהיה לי גרסא של ClamWin על ה disk-on-key. את הגרסא הניידת של ClamWin אפשר להתקין מכאן. אל תשכחו לעדכן את ההגדרות וירוסים לאחר ההתקנה!
מכירים את זה שהתעוררתם בוקר אחד, וגיליתם שהדיסק הקשיח שלכם קרס, ואיתו כל המידע שלכם ?
לא ? אני מאחל לכם גם שלא תכירו, אבל זה כנראה יקרה יום אחד… ולכן חשוב לדאוג לגיבוי.
גיבו בדיסק און קי שיציל אותנו
הרבה אנשים ממעיטים בערכו של גיבוי הדברים החשובים ברשותם. זו טעות חמורה – החשיבות של גיבוי היא גדולה, מכיוון שהסכנה היא לא רק שאיזה וירוס אולי ימחוק לכם את המידע – יש הרבה דרכים שהמידע שלכם יכול לההרס: מכת מתח מרשת החשמל, התיישנות של החומרה, מכת ברק, או סתם מכה חזקה למחשב, עלולים לגרום למידע שלכם להעלם. לכן זה חשוב לגבות את המידע החשוב לכם. אחרת, ביום מסויים, ללא התראה מראש, תגלו שהמידע הזה נעלם. כדי לעזור לכם לגבות מידע על ה disk-on-key, השתמשו בתוכנה בשם Tucan שיודעת לעשות זאת בצורה חכמה. הנה קישור אליה.
פורסם ע”י אמנון מזרחי, טכנאי מחשבים מוסמך
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!
גיאקי
03/10/2023 @ 18:40
ממש נכון
קוקו
30/04/2024 @ 16:57
לא תמיד זה עוזר