האם יש צורך בהיתר בניה מיוחד לפרגולות
פרגולה שהשטח שלה אינו עולה על 50 מ”ר, או לחלופין הגודל שלה נמדד כרבע משטח פני הקרקע תוכל בזכות “רפורמת הפרגולות” להמשיך אל עבר הליך הבניה, כאשר כל שצריך לעשות הוא פשוט מאוד למלא טופס דיווח על עצם התוספת הרצויה, (הפרגולה), ופשוט לשלוח אותו אל הרשות המקומית. מרגע שליחת הטופס ניתן להתחיל בבנייה, ואין צורך לחכות לאישור. מדובר בחידוש מרעיש שנכנס לתוקף השנה, (שנת 2014), בחודש אוגוסט.
אופי השינוי
על מנת להבין את גודל החידוש, יש להבין שעד כה מי שביקש להתקין פרגולה, היה צריך להגיע באופן פיזי עד לרשות המקומית, להגיש באופן מסודר בקשה ומכאן שלהמתין תקופה ארוכה שלעיתים רבות נמרחה על פני מספר חודשים.
בזכות הרפורמה פני הדברים השתנו, וכיום הדברים הרבה יותר פשוטים ובאים לקראת אנשים שמבקשים להתקין פרגולות בטון.
מעט אחורה
אם נחזור לשנת 2003, נמצא שכבר אז הייתה התעסקות בשאלה האם יש צורך בהיתר בניה עבור פרגולות בטון. אז הוסכם שפרגולות שכן ניתן להקים ללא אישורי בנייה יהיו כאלו שנבנו בצמוד לתקנות, כך שהפרגולה תתאים מבחינת החומריות המבנה והמידות לנכס הקיים. עם זאת אם בקשו לבנות פרגולה שעוברת את הגבולות המותרים, הרי שאז היה צורך להיוועץ עם הרשויות ולקבל אישורי מהנדס.
במקרה זה נעשתה הבדלה בין פרגולה שעשויה מחומרים קלים לבי פרגולה שעשויה מבטון, כך שאם האופציה הקלה אינה הצריכה אישורי מהנדס, הרי שפרגולה מבטון כן הצריכה.
היצמדות לתוכנית המתאר
לסיכום ניתן לומר שכיום פני הדברים הרבה יותר פשוטים, ומדובר על תיקון מבורך שחוסך זמן ואף כסף למבקשים להתקין פרגולה. עם זאת יש לדעת שחוסר הצורך בהיתר אינו מאפשר להתפרע, אלא יש להיצמד אל תוכנית המתאר ולהתחשב בהנחיות השונות הקשורות למרחב הבינוי, ובטח שאין לחרוג מאחוזי הבנייה המותרים. כך שמהיום אדם שמבקש ליהנות מפרגולת בטון איכותית, לא צריך לחשוב יותר מידי, או לחשוש מבירוקרטיה, אלא כל שעליו לעשות זה להבין זה מהו הגדול המותר, להודיע לרשויות ולהמשיך בהליך הבנייה.
פורסם ע”י שמשה פ.
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!