היסטוריה של הפרחים
משחר ההיסטוריה פרחים הם אחת הדרכים היפות והמיוחדות להביע רגשות שונים. פרחים שמשו מאז ומתמיד להבעת שמחה וצער גם יחד.
במצרים העתיקה, נהגו לשזור פרחי לוטוס באגרטלים, כתשורות למתים. ברומא העתיקה, נהגו לפזר ורדים באולמי הקבלה לכבוד אנשי צבא בשובם כמנצחים. לא ידוע על שימוש בפרחים בימי-הביניים.
רק מתקופה מאוחרת יותר, יש ידיעות על קישוט מקומות ציבוריים, כנסיות וארמונות, בפרחים לרגל אירועים חגיגיים.
נזיר סיני שזר לראשונה פרחים ,כמנחה לפני פסל בודהא, ומכך התפתחה אומנות שזירת הפרחים. במאה ה-17, הביא שגריר יפן בסין אומנות זו לארצו וייסד את ביה”ס הראשון לאומנות השזירה.
מראשית המאה ה-20 רווחת אומנות זו באירופה, תחילה בבתי אמידים בלבד, ואחר מלחה”ע ה-2, התפשטה אומנות זו והפכה לעיסוק עממי. במחצית השנייה של המאה ה-20, עם עליית רמת- החיים, התפתחות גידולי הפרחים וקיומן של תערוכות פרחים בארץ, חדרה אומנות השזירה גם לישראל.
תמציות פרחים שימשו במהלך השנים ברפואה ועדיין משמשים ברפואה אלטרנטיבית, יש המאמינים שפרחים שונים יכולים לטפל במצבים פיזיים ונפשיים שונים. ד”ר אדוארד באך פיתח בשנות ה 30 של המאה ה 20 שיטה הנקראת היום על שמו “פרחי באך” אשר כוללת 38 תמציות פרחים שאמורות לטפל במצבים נפשיים שונים אותם הוא סיווג ולהביא לריפוי.
עד לשנות ה 60 של המאה ה 20 נקטפו פרחי הבר של ארצנו כספורט לאומי, לעם ישראל לא היו מכוניות ובילוי השבת היה יציאה לטיולים רגליים וקטיף זרי ענק, עד שבאמצע שנות השישים נחקק חוק הגנים הלאומיים ושמורות הטבע ובעקבותיו קמפיין “אסור לקטוף אותם” שחינך את כולנו להנות מפרחי הבר בשדות ולהשאירם שם להנאת השאר.
היום ניתן להנות מפרחי בר לא מוגנים בבית ובמשרד. פרחים אלו מגודלים במיוחד לצורך זה ובצבעוני תוכלו למצוא ולשלב מגוון פרחי בר כחלק מזרי וסידורי הפרחים שלנו.
פורסם ע”י לילך גושן
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!