דברים שלא ידעתם על השפה העברית
המילה עברית באה מהמילה “עברי” שמקורה בימי אברהם אבינו, ידוע על אברהם שחי בתקופה של עבודת אלילים ,הכיר את בוראו בגיל 3 ומעתה ואילך כונה “אברהם העברי” משום שהיה בעבר של הקב”ה, כמו כן אברהם היה המחזיר בתשובה של אותו דור והיה גורם בכך לאנשים לעבור לעבר הקב”ה ומשום כך נקרא : אברהם העברי !
עברית הינה שפת היהודים שבה נכתבו כתבי הקודש כמו המשנה והמגילות והספרים החיצוניים, המפורסם בניהם הוא התנ”ך במשך גלות היהודים נשכחה השפה העברית אך היא חודשה וכעת העברית היא השפה הרשמית בישראל.
הכתב העברי כולל 22 אותיות שבאות בצורה מרובעת שנקראת כתב-דפוס, בנוסף לכתב הדפוס קיים כתב שמשמש לכתיבה מהירה והוא מאופיין בקווים מעוגלים. האותיות מובאות בצירוף הניקוד שמיקומו – מתחת לאותיות ותפקידו להביא לידי קריאה מדויקת והבנת משמעות המילים. אחד המאפיינים הבולטים של השפה העברית הוא השורש שברוב המקרים הוא בעל 3 אותיות קבועות שבאות עם תוספות של אותיות בהתאם לזמן ולמשקל.
בשנת 1953 הוקמה האקדמיה ללשון העברית אשר היא המוסד העליון למדע הלשון העברית. תפקיד האקדמיה לכוון את התפתחות הלשון העברית על יסוד חקר הלשון לתקופותיה ולענפיה. האקדמיה היא המוסד הפוסק בתחום הלשון, והחלטותיה בענייני דקדוק, כתיב, מינוח ותעתיק שנתפרסמו ברשומות, מחייבות את מוסדות המדינה.
בעבר לשון הקודש נחשבה לספרות העברית עד המאה ה-18 שבאותה מאה החלה הספרות העברית לקבל אופי חילוני יותר. הספרות העברית נחלקת לתקופות, תקופת ההשכלה משנת 1780 ועד שנת 1880, תקופת התחייה משנת 1881 עד שנת 1948 ותקופת המדינה משנת 1948 ועד היום.
פורסם ע”י יהב ד.
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!