דגשים וטיפים לעיצוב פנים והום סטיילינג
אני מאמינה שלכל אחד יש את טעמו האישי וסיגנונו. יש כאלה שיודעים להוציאם לפועל באופן טיבעי ויש מי שזקוק לליווי, לתמיכה, לייעוץ, ליד מכוונת ומקצועית. עיצוב נכון כולל חיבור נכון בין שלבי התיכנון, שלבי הביצוע ועד לפרטים הכי הכי קטנים בבית.
לפני בחירת מעצבת פנים
1) תסתובבו כמה שיותר, אם זה בבתים, בחנויות ריהוט, תאורה, תיתרשמו מסיגנונות שונים, צבעים שעושים לכם טוב ונעים. שימו לב מה אתם אוהבים ומה לא.
2) גיזרו תמונות ממגזינים/עיתונים שמוצאות חן בעינכם, צלמו אם אתם רואים משהו יפה ושימרו את הכל עד לפגישה עם המעצבת.
בחירת מעצבת פנים
1) כימיה – החשוב מכל! וודאו שאתם באותו הראש! תהליך הבנייה והשיפוץ הינו אינטנסיבי. שיתוף פעולה, הבנה והקשבה גורמים לתהליך להיות נעים, זורם, נוח ואפקטיבי לשני הצדדים לאורך כל הדרך.
2) הקשבה – שימו לב שהמעצבת קשובה לצרכים ולרצונות שלכם.
המעצבת מתרגמת ומתאימה את הצרכים והבקשות שלכם, לפי הטעם והסיגנון שלכם, שימו לב אתם צריכים להרגיש בבית במקום שיעצבו בשבילכם. חשוב שתרגישו בבית ולא תגורו בבית.
3) זמינות – וודאו שהמעצבת זמינה לכם ונותנת שירות וליווי אישי. מגיעה לשטח לעשות פיקוח עליון, נפגשת עם בעלי מקצוע לפני תחילת ביצוע העבודה, מסבירה ונותנת דגשים חשובים, זמינה טלפונית לכם ולבעלי מקצוע בשעת הצורך, מלווה אתכם בבחירת חומרים, ריהוט וטקסטיל לבית.
טיפים חשובים ויעילים
1) חיסכון – מעצבת טובה לא תמהר לעשות “מהפכה” בבית! לא תמיד יש צורך לישבור קירות, להרים את הריצוף ולהחליף צנרת. לפעמים ניתן לפתור זאת עם מינימום שבירות ולקבל את התוצאה הרצוייה. למעצבת יש את המעוף, היצירתיות והיכולת המקצועית לתת את המענה הנכון בזמן הנכון ובכך לצמצם משמעותית עלויות.
2) שיתוף מוקדם – מומלץ ליבחור מעצבת פנים כבר בשלבים הראשונים של תכנון הבית. מאחר שמעצבת הפנים חושבת מראש על התכנון הפנימי, מיקום הרהיטים, מקומות איחסון, תכנון המטבח, התאורה הנכונה וכד’ התוצאות מדוייקות יותר, מעוצבות וחוסכות הרבה כסף בהמשך.
4) חלקו את התקציב נכון – השאירו כסף לסוף! לריהוט, לגופי תאורה, וילונות, שטיחים, ריפודים וכד’ אלו בעצם הפריטים שנותנים את הטאץ’ הסופי ומגע הקסם בבית, את תחושת השייכות והשלם, את האוירה הנעימה והמזמינה של הבית.
בהצלחה!
פורסם ע”י ליאורה קופמן
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!