יש לכם ארוחה על הראש? קבלו 11 טיפים להכנת אורז מושלם
האורז נחשב למקור עשיר לחלבונים ולשפע של ויטמינים מקבוצת B. אורז – המלך של הסעודה בכל ארוחה אין זה משנה אם התנדבתם להכין, הזמנתם אורחים או שפשוט “הפילו” עליכם משימה להכין ארוחה, עם אורז אי אפשר לטעות. כולם אוהבים אורז, הוא הולך כמעט עם כל דבר (בשר, דגים, מרקים, סלטים ועוד), ניתן להכין אותו בכל כך הרבה דרכים ולא צריך להיות שף מדופלם או בעל רקע קולינרי מוקדם כדי להכין אורז מושלם.
ריכזנו עבורכם כמה עובדות, טיפים ועצות שימושיות במיוחד להכנת אורז ממיטב הבשלנים, הבשלניות והשפים, כך שגם אם אתם עומדים להכין אורז בעצמכם בפעם הראשונה בחייכם.
עובדות שלא כולם יודעים על אורז
• אורז הוא המאכל העתיק ביותר שעדיין נצרך בכל העולם, על פי ארכיאולוגים – יש עדויות לשימוש באורז כבר בשנת 5000 לפני הספירה.
• יש למעלה מ-40,000 סוגי אורז שונים, יותר ממחצית מאוכלוסיית העולם צורכת אורז והוא מהווה כ-20% מהתפריט התזונתי שלהם.
כל אורז לבן מתחיל את דרכו כשהוא בצבע חום.
• אורז מגיע ברפרטואר רחב של צבעים, בין המוכרים ביותר ניתן למנות: אורז לבן, צהוב, אדום, זהוב, חום ואפילו שחור וסגול.
• בכל שנה ב-19 באפריל חל יום האורז הבינלאומי.
• בחלק ניכר מתרבויות העולם זורקים אורז על כלות וחתנים מאחר שאורז מסמל פיריון ושגשוג.
• אורז גולמי שאינו מבושל ומאוחסן היטב יכול להשתמר במשך כ-20 שנים בממוצע (ואפילו יותר).
• בכל יבשות העולם מגדלים אורז למעט יבשת אנטרקטיקה.
11 טיפים להכנת אורז
כל אורז טיפ #1 – בחרו מתכון לאורז והקפידו לרכוש את סוג האורז המדויק שמצוין במתכון. לא כדאי להחליף ולהמיר סוגי אורז לסוגים אחרים ומומלץ מאוד לעקוב אחרי הוראות המתכונים. אם במתכון כתוב אורז פרסי, רכשו אורז פרסי, אם כתוב ארבוריו, קנו ארבוריו. הבנתם את הרעיון, לא?
טיפ #2 – כדי להימנע ממפח נפש, כאשר אתם בוחרים אורז שימו לב שגרגרי האורז שלמים ונקיים ושהאורז מגיע במארז סגור היטב.
טיפ #3 – אחד האלמנטים שיקבעו את איכותו וטעמו של האורז הוא הסיר שבו מבשלים את האורז. לכן, יש חשיבות עליונה לבחירת סיר איכותי הכולל ציפוי נגד הידבקות ומאפשר פיזור חום שווה לכל חלקי הסיר. כמו כן, בחרו אך ורק סירים שיש להם מכסה תואם. זאת מאחר ואנחנו לא רוצים שאדי הבישול “יברחו” לנו מהסיר.
טיפ #4 – מומלץ מאוד לטגן את האורז לפני הבישול בשמן זית. זה גם יותר טעים וגם הרבה יותר בריא.
טיפ #5 – את האורז יש לטגן תחילה על אש גבוהה, ולהמתין עד אשר גרגרי האורז נעטפים בשמן הזית ורותחים.
טיפ #6 – אוהבים מלח? אז כדאי מאוד להמליח את האורז כבר בשלב הטיגון הראשוני בשמן הזית.
טיפ #7 – יחס הזהב המומלץ בין אורז מים הוא: לכול כוס אורז – כוס וחצי עד 2 כוסות מים. במידה ומבשלים אורז מלא יחס המים-אורז המומלץ הוא: לכול כוס אורז 2 ורבע כוסות מים.
טיפ #8 – משך זמן הבישול האידאלי לאורז לבן עומד על כ-18 דקות. אם מדובר באורז מלא – זמן הבישול הממוצע עומד על כ-40 דקות. שימו לב, אורז לא חייבים לבשל אך ורק במים, ניתן לבשל אורז גם בציר בשר, עוף, ירקות, חלב ועוד. זה מעניק לאורז את טעם הציר.
טיפ #9 – בעת בישול האורז אסור בתכלית האיסור להרים את מכסה הסיר. למעשה גם אחרי שהאורז מוכן והבישול הסתיים יש להשאיר את המכסה סגור למשך כ-8 דקות נוספות.
טיפ #10 – לאחר השהיית הסיר סגור יש לפתוח את הסיר ולאוורר את האורז עם מזלג, כך שגרגרי האורז ייפרדו אחד מן השני.
טיפ #11 – אם רוצים לשלב באורז פירות יבשים, עשבי תיבול או אגוזים – יש להכניס אותם רק לאחר שלב אוורור האורז עם המזלג. במידה ורוצים לשלב ירקות באורז, אפשר להכניס אותם כבר בשלב טיגון האורז הראשוני. בתאבון ובהצלחה!
פורסם ע”י גאי שטרן
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!