סודות השפים
שפים רבים נוסעים ברחבי העולם כדי לגלות תרבויות חדשות, מנהגים חדשים והכי חשוב מתכונים חדשים שעדיין לא הכירו, למעשה אין אדם המכיר את כל התרבויות והמאכלים הקיימים. לבסוף מוציאים אותם השפים ספרי בישול רבים במטרה להתפרסם ולמשוך קהל אוהדים גדול יותר ויותר מכל רחבי העולם.
שפים רבים רודפים אחרי מתכונים חדשים כל הזמן, בכל מקום אליו הם מגיעים הם דואגים לפרסם את הידע הרחב שלהם, את הניסיון והטעם המיוחד השייך רק להם ולא לאף שף אחר, ובכך בעצם לפרסם עצמם בזכות האוכל והטעם המיוחד. לכן תוכלו למצוא עשרות ספרי מתכונים אצל כל שף השייכים רק לו ונכתבו על ידו.
למה שפים רודפים אחרי מתכונים בכל העולם? בעצם כך, בכל מיני מקומותשונים ומשונים, השפים מגדילים את מעגל הידע שלהם בעולם הבישול וההכנה. כך הם יכולים לקבל השראה ורעיונות מתרבויות זרות ושונות ובעצם לחבר קצת מפה וקצת מפה ולקבל ניחוח חדש של מתכונים בגוון חדש שעדיין לא הכירו.
כך קהל האוהדים של אותם השפים גדל, יותר ויותר נוהרים אחרי אותם שפים כדי לטעות מעט מהאוכל המשובח אותו מכינים השפים. כל זאת בזכות עבודה מרובה של השפים תוך כדי רדיפה אחר תרבויות וסוגי מתכונים חדשים שלא הכירו.
הסיפור המפורסם ביותר הוא על השף המיוחד שטס מארה”ב עד לכפר נידח בהודו כדי לקנות תבלין מיוחד לדגים ובעצם גילה עשרות תבלינים שלא הכיר וכמובן שיטות חדשות להכנת תבשילים שהכין רק בצורה טובה וטעימה יותר, הוא יתפרסם בקנה מידה עולמי תוך מספר שבועות בלבד!
האם גם אתם הייתם נוסעים עד קצוות העולם כדי להכין מתכונים טובים יותר? או כדי לגלות תבלינים ודרכי הכנה טובות יותר? או שהייתם מסתפקים בלקנות ספר מתכונים ולהכין אותו בצורה עצמאית בבית לטובת המשפחה או החברים?השפים עושים את, במטרה לקבל יותר ויותר אהדה מכל קצוות העולם, כדי לקבל תרבויות ומנהגים חדשים במטבח. זאת העבודה שלהם ולא שלנו.
פורסם ע”י יונית ג.
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!