אופנת חנויות עודפים והרווח שלנו
בסוף כל עונה הרשתות שולחות את הבגדים שלא נמכרו בחזרה למחסני הרשת, ובהם הבגדים מאוחסנים כשנה. בחלוף השנה נשלחים הבגדים לחנות העודפים למכירה מחדש במחירים אנושיים…
ודאי תהיתם (או יותר נכון תהיתן) לא אחת מה קורה עם שפע הבגדים והנעליים שנותר בחנות לאחר שהעונה הנוכחית חולפת. כל הדגמים שלא הצליחו, או מידות הקצה שלא ממש נמכרו כראוי. ובכן, הבגדים הללו לא ממש מוצאים את דרכם למזבלה הקרובה, ובטח ובטח שאינם נמסרים למחוסרי הדיור והנזקקים. הנהנים משאריות העונה הנוכחית הם הצרכנים הערניים.
מפאת הרצון להימנע מבזבוז משווע של כמויות הפריטים שנותרו בעונה הנוכחית, רשתות האופנה פותחות חנויות מיוחדות שבהן נמכרים הפריטים העודפים במחירים אטרקטיביים במיוחד. למעשה, מכל עונה נשארת כמות אדירה של בגדים וזו יכולה בכיף לאכלס חנות שלמה.
קולקציה חדשה – קולקציה הישנה
דוע הרשתות אינן מוכרות את הבגדים בחנויות הרגילות? ההסבר פשוט – מרגע שנכנסת קולקציה חדשה היא השחקנית הראשית של הרשת, והקולקציות הישנות אינן אמורות להתחרות בה. מצד שני חבל לא להרוויח עוד כמה ג’ובות על מה שלא נמכר במחיר מלא. תחשבו על זה כמו על הלחמניות שנשארות בסוף היום במאפייה של הסופר – לא חמות וטריות, אבל בהחלט אכילות.
איך זה עובד? בסוף כל עונה הרשתות שולחות את הבגדים שלא נמכרו בחזרה למחסני הרשת, ובהם הבגדים מאוחסנים כשנה. בחלוף השנה נשלחים הבגדים לחנות העודפים למכירה מחדש במחירים אנושיים. לצורך הדוגמה, פריט עודף יכול להימכר בחנות העודפים בהפרש של 80% ממחירו ברשת בעונה המקורית.
לא מדובר, חלילה וחס, בבגדים פגומים. אלו בגדים רגילים לחלוטין – חדשים, נקיים, לא נקנו ולא נלבשו מעולם. הפגם היחיד בהם הוא שלא נמכרו בשיא העונה. אם אתן לא קורבנות אופנה וחייבות ללבוש תמיד את הצעקה האחרונה של הרשתות זה ממש לא אמור להפריע לכן.
את רוב חנויות העודפים תכירו במקרה. הרשתות אינן ממהרות לפרסם את מיקומן או לעטרן בשלטים גדולים ונוצצים. למה? בגלל שהן רוצות שתשובו ותקנו בחנויות הרגילות של הרשת.
אליה וקוץ בה
ביקור ראשון של בחורה בחנות עודפים של המותג האהוב עליה משול לביקור ילד בחנות ממתקים שבה הכל ניתן לו בלי שיצטרך לבקש מאימא. מצד אחד זה ממש כיף, אבל מצד שני זה יכול להיגמר בכאב בטן (או לב במקרה של הנמשל). מכיוון שהכל כל כך זול לרבות מאיתנו יש נטייה לקנות מכל הבא ליד, מבלי למדוד. התופעה מתחזקת כאשר מדובר בחנות כאוטית וכשהתור לתאי המדידה ארוך מנשוא. בחשבון פשוט, אם נקנה עשרה פריטים שכל אחד מהם עולה עשרה שקלים ונחזור הביתה עם פריט אחד בלבד שנלבש בפועל – לא חסכנו כלום. ולכן – בנות יקרות, מדדו כל פריט!
אלו מכן שלא הסתנוורו מהשפע יכולות למצוא את עצמן במצב הפוך – בורחות מההמולה ומהבלגאן. התכוננו מראש – חנויות העודפים יכולות להכיל ערימות בלתי נתפסות של פריטים שבהם יש לנבור על מנת למצוא פריט או שניים שרלוונטיים לכן. בואו עם הרבה מצב רוח טוב ועם נכונות לעבוד. זה לא קל אבל בסוף זה בהחלט משתלם. כך יעיד גם חשבון הבנק שלכן.
פורסם ע”י עדן ר.
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!