גיל הזהב – מה עושים עם הזמן הפנוי
אוכלוסיית גיל הזהב מתחלקת לשתי קבוצות. הקבוצה הראשונה היא המבוגרים שמחכים בכליון עיניים לפרישה מהעבודה. הקבוצה השנייה הם האנשים שמפחדים מהיום שלא יצטרכו לקום לעבודה. הפחד ממה יהיה ומה הם יעשו גורם להם לחרדות לאי שקט ופוגע בבריאותם. בכל מקרה יש תמיד טיפול כמו טיפול בחרדה ע”י פסיכולגים מקצועיים.
בריאות הקשישים היא אחד מהדברים הכי חשובים ורופאים מומחים יטפלו בכל דבר החל מכאב הכי פשוט או כאבי ראש ועד למחלות מסובכות יותר כמו מחלות לב.
התנדבות – אדם צריך להתחיל לחשוב על גיל הפנסיה כבר בשנות החמישים לחייו. כדאי לפתח תחביב או לחשוב על עבודה חלקית אך מאתגרת. אחת האפשרויות להעביר את הזמן, לתרום לאחרים ולעצמך היא התנדבות. פנסיונר או פנסיונרית שיתרמו מזמנם ויתנדבו בתחום שמעניין אותם ישכחו את המכאובים שמתחילים להציק וירגישו צעירים. התנדבות עם ילדים ונוער, בבתי חולים, במשטרה, עם קשישים שזקוקים לליווי ולאוזן קשבת או התנדבות במועדונים לנכים.
טיולים – כמעט בכל רשות מקומית יש טיולים מאורגנים לגיל הזהב. זה הזמן הטוב ביותר להכיר את הארץ בנחת, ללא המחשבה על מה שיש להספיק בבית לפני שחוזרים מחר לעבודה. הטיולים מאורגנים ע”י מנהל פרויקט ולרוב מסובסדים ואינם יקרים. כמובן שאם אתם ברי מזל ויש לכם הכנסות מפנסיה וחסכונות ואין לכם בעיות כלכליות אתם יכולים להיכנס לכל משרד נסיעות וגם שם יש טיולים לגיל הזהב בארץ ובחו”ל.
חוגים לגמלאים – כמעט בכל ישוב בינוני ומעלה יש חוגים לגמלאים. ברוב המועצות האזוריות קיים מועדון אזורי לגיל הזהב. במועדונים אלה חוץ מחוגי יצירה מקיימים הרצאות וטיולים. יש חוגים שונים לנשים בוויצ”ו ובנעמ”ת ויש מתנ”סים שבהם יש פעילות מגוונת לכלל האוכלוסייה שבה משתלבים כל הגילים ובנוסף לכך פעילויות מיוחדות לגיל הזהב. אחת הפעילויות שמיועדות רק לגיל הזהב היא חוגי ספורט כולל ספורט במים שהוא בעל חשיבות עליונה לגוף ולנפש.
פורסם ע”י ברנס יעקב
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!