16 עצות לרכישת רכב יד שניה
כמעט כולנו היינו שם. מחפשים רכב יד שניה אך לא יודעים בדיוק כיצד לחפש, על מה להסתכל ואיך לבחור. איך לדעת שאנחנו לא קונים “חתול בשק” ומקבלים רכב טוב שעונה על צרכינו במחיר המשתלם ביותר. כתבה זו באה לתת לקוראים כמה טיפים שימושיים לקניית רכב יד שניה.
קניית רכב יד שניה – טיפים כלליים:
1. חפש מודעות עם תמונות. לוח רכב עם תמונות רבות, בחן את תמונות הרכב מכל הכיוונים על מנת למצוא פגמים עוד לפני שיחת הטלפון עם המוכר.
2. בדוק האם קיים סרטון וידאו בלוח הרכב וחפש גם בו פגמים הנראים לעין.
3. התקשר לבעל הרכב וברר כמה שיותר פרטים בנוגע למספר בעלויות של הרכב, האם היה בבעלויות פרטיות או בבעלות ליסינג, השכרה או חברה, ברר פרטים אודות תאונות שעבר הרכב ואודות הטיפולים שעבר.
4. מומלץ לבדוק את הרכב באור השמש, כך נוכל לראות בבירור את מצבו של הרכב, פגמים בצבע הרכב, פגמים בפח ועוד.
5. באם הרכב חונה בחניה קבועה, מומלץ לבדוק את רצפת החניה לכתמי שמן. כתמי שמן בחניה עשויים להעיד על נזילת שמן.
6. בחינת הגזים הנפלטים מאגזוז הרכב, אגזוז הפולט עשן כחול עלול להעיד על בעיות בשסתומים.
7. קחו את הרכב לנסיעה קצרה, האזינו לרכב, האם משמיע רעשים חריגים? האם הילוכי הרכב עוברים באופן חלק? האם ההגה מסתובב בקלות? האם ההגה רועד?
8. בדקו את צמיגי הרכב, צמיגים שחוקים בצדדים עלולים להעיד על בעיה באיזון הגלגלים.
9. האם יש ברכב גלגל חלופי, משולש אזהרה וכלים ולהחלפת גלגל?
10. פתחו וסגרו את דלתות הרכב, האם הדלתות נסגרות בצורה תקינה?
11. בדקו את חלונות הרכב (בעיקר החשמליים) הטם עובדים באופן תקין?
12. בדיקת בעלויות קודמות, את הבדיקה ניתן לבצע במשרד הרישוי. בממוצע אדם מחזיק ברכב למשך שנתיים עד שלוש שנים. אם מספר בעלויות הרכב גבוה ממוצע הדבר צריך להדליק “נורה אדומה” ולהתבטא במחיר הרכב.
13. בדיקת ק”מ – לק”מ שעבר הרכב יש השפעה על המחיר. יש לבדוק במחירוני הרכב המשומש את הק”מ הממוצע לדגם הרכב אותו אנו מבקשים לרכוש.. ק”מ גבוה מהממוצע – ישפיע על מחיר הרכב. כיום ניתן לבדוק את הק”מ העדכני של הרכב באמצעות איגוד המוסכים (כל מוסך מורשה חייב לרשום את ק”מ הרכב בעת טיפול בו).
14. עיקולים ו/או שעבודים – ניתן לבדוק במחשבי משרד הרישוי האם הרכב מעוקל או משועבד, ורצוי לאו דווקא להסתמך על הכתוב ברישיון.
15. קחו את הרכב לבדיקה במכון מוסמך לבחירתכם (חשוב לא להסתמך על מכון עליו ממליץ המוכר עמ”נ להמנע מרמאויות). אל תוותרו על הבדיקה למרות עלותה (כ 450 ₪) היא עשויה לחסוך לכם הוצאות בעלות אלפי שקלים!
16. חשוב לבצע העברת בעלות הן מצד המוכר – למנוע רישום דוחות על שמו בעתיד, והן מצד הקונה – לאישור בעלותו על הר
זהו זה. נשמח לשמוע פידבק. בהצלחה!
פורסם ע”י רבינוביץ
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!