כללים לבנייה נכונה בגבס
• לפני הנחת מסילה תחתונה יש להוסיף פס איטום מתחת למסילה.
• במפתח דלת יש לעגן 2 דיבלים בכל צד של המסילה .
• במחיצת גבס רגילה קיר10 ס”מ (דו קרומי) יש להניח את הניצבים במרחקים של 60 ס”מ , בקירות מטבח+ציפויים+מקלחות מניחים כל 40 ס”מ ניצב .
• מבריגים בפח אל פח את הניצבים מלבד ה-120 ס”מ המקשר בין הלוחות .
• בעת סגירת לוחות גבס הניצב האחרון בכל לוח יופנה עם הצד הפתוח לכוון הצד ממנו התחלת לסגור לוחות.
• בכל לוח יוברגו כ-28\35 ברגים כאשר בחיבורים בין הלוחות (תפר) נבריג כל 25 ס”מ בורג ובמרכז הלוח כל 35 ס”מ.
• ציפוי גבס(חד קרומי)- פעולת בנייה שבה אנו מחפים קיר קיים במינימום מרחק ע”י – אומגות 2.2 ס”מ או פרופיל 3.7 ס”מ או ע”י הדבקת לוחות בחומר יעודי –יש להקפיד על :
1. ציפוי פנים של קיר חיצוני יש להניח קלקר בתוך השלד וניילון מעל כל שטח הקיר למניעת עיבוי ורק אז לחפות בלוחות ירוקים (דוחה מים) קיימים גם לוחות ייעודיים לציפוי קיר .
2. בעת התקנת שלד הציפוי יש להתקין 2 חיזוקים בגוף כל פרופיל ניצב ורצוי אחד מכל צד .
3. במדידה הראשונית לפני תחילת בנייה יש לבדוק פלס ביחד עם קו ריצוף !!
4. קיימים לוחות גבס ייעודיים לציפויים המותאמים גם לקירות רטובים .
• בעת מריחת השפכטל יש לשים לב למספר נקודות:
1. משתמשים רק בסרט נייר משוריין במשקים (תפר) ובחיבור בין גבס לתקרה\קיר, מומלץ למרוח בונדרול לפני תחילת העבודה (לא חובה).
2. מריחה ראשונה נועדה להדבקת הסרטים והפינות (TYPING) ללא מילוי חומר ! סדר הפעולה TYPING –
א)מריחת שפכטל ב) הנחת סרט ג) סחיטה ד) ניגוב עודפים והמתנה ליבוש (הופך ללבן) בין שכבה לשכבה אסור להחליק !!!
3. פינה משתנה נועדה לשמש אותנו בזויות שונות או בפינות שנמצאות באזור לא פגיע , מעבר לזה רצוי ומומלץ להשתמש בפינות קשיחות .
4. בתקרת גבס מורחים 3 שכבות שפכטל כאשר מומלץ שהשכבה האחרונה היא על כל שטח התקרה .
5. במחיצות גבס מורחים גם כן 3 שכבות שפכטל כאשר בשכבה 2+3 משתמשים במרית רחבה באותה השיטה משתמשים גם בתקרות .
6. מילוי החומר בשכבות 1+2+3 חייב להיות מדויק בכמות ועובי החומר בכדי לשמור על משטח אחיד ובכדי שפעולת ההחלקה תהיה קלה ככל האפשר .
7. פעולת ההחלקה מהשוליים ופנימה וככל שאנו נכנסים למרכז הלחץ ביד מופחת בכדי למנוע שקע,פעולת ההחלקה אך ורק באופן ידני עם ביקורת ביד השנייה ,אפשר עם מכונה אבל רק למקצוענים .
8. לפני הצביעה יש לטאטא את הקיר היטב ומומלץ למרוח בונדרול (חומר מקשר לצבע) .
9. כאשר מדביקים פינות משתנות אסור לשכוח לבצע גרונג 45 מעלות בכל המפגשים שבין הפינות למניעת עיבוי הפינה .
תקרות גבס
בתקרות גבס יש דרך פעולה מאוד מסוימת ואם נמנעים ממנה הסיכוי לתקרה מוצלחת הוא קלוש ויתרה מזאת ישנה סכנת חיים של ממש ולכן יש לשים לב לפרק זה :
• לאחר שסימנו את הגובה ע”י צינור שטיכמוס / לייזר אנו נעגן מסילות לאורך כל הקירות כשלב ראשון כאשר נקדח כ- 8 דיבלים מינימום בכל מסילה לאחר מכן נמתח חוט ע”י פלאייר פטנט 6″ מעל הניצבים בחלק העליון של המסילה ונמתח ככל האפשר .
• נתחיל לסמן על התקרה בעזרת חוט הסימון כל 40 ס”מ מהמקום שבחרנו להתחיל את סגירת הלוחות ועד לסוף ,כעת נמדוד את המרחק בין החוט לתקרה וע”פ מידה זו נחתוך “רגלי חיזוק” ממסילה\ניצב ונקפל בצורת האות ן כך שיישאר לנו מקום לדיבל, בשלב הזה נמקם רק רגל אחת לכל פרופיל ונמשיך את השאר רק שנהיה בטוחים שהכול תקין , את הרגל נמקם בשליש האחרון של הפרופיל(ניצב) וכך נמשיך עד לפרופיל האחרון. אין ספק שעל איטום צריך להתייחס ברצינות מרבית כדי למנוע תקלות עתידיות.
לאחר מכן נתחיל להניח פרופיל (ניצב) מהתחלה כל 40 ס”מ ונרים אותו עד שיגע קלות בחוט ולפני שנבריג בבורג פח אל פח נרים כ-3 מ”מ מעל החוט וכך נמשיך להניח את כל הפרופילים שישבו 3 מ”מ מעל החוט ולאחר מכן נניח ניצב (פרופיל קשירה עליון) על הדופן הצרה(בעמידה) שלו מעל כל הניצבים ונעגן אותם אליו בבורג פח אל פח בפעולה זו אנו מיישרים את כל התקרה למשטח אחד , לאחר מכן נמשיך להניח רגליים כל 80 ס”מ מעוגנים לפרופיל הקשירה + עיגון לתקרה עם 2 דיבלים.
• בתקרת גבס משתמשים אך ורק בלוח רגיל 127 מ”מ ! בעבודות גדולות מעל 10 לוחות מומלץ להיעזר במנופים מכניים אותם ניתן להשכיר .
• בתקרת גבס אין להתחבר עם החיזוקים ישירות לקורות עץ בגלל שזה חומר פעיל שכל הזמן מתרחב ומתכווץ בהתאם לטמפרטורה.
• אומנם יש מספר דרכים לבניית תקרה ומספר חומרים חדשים בשוק אך זהו הבסיס המוצק והנכון .
פורסם ע”י Alex
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!