טיפול עצמי במחלת טינטון
מה לעשות כאשר יש לך ציפצופים, שריקות, צלצולים או זמזומים באוזניים?
אצל כל אחד טינטון מתבטא בצורה שונה.
איך למצוא את הטיפול המתאים לי?
רבים הסובלים מרעשי טינטון מאבדים את שמחת החיים ואת התקווה להחלמה.
אך זה לא חייב להיות!
מטרתנו לתת סקירה טובה ביותר של אפשרויות הטיפול ברעשי טינטון ובבעיות דומות של האוזן הפנימית, כגון חרשות חלקית עקב טיניטוס, לחץ באוזניים, סחרחורות (morbus Meniere, vertigo), אובדן שמיעה חמור ושמיעה מעוותת. בשיתוף עם חולים ועם מומחים בתחום, יש חוקרים ומפתחים צורות טיפול חדשות ובוחנים את סיכויי הצלחתם.
תוצאותיו של מחקר חדש מראות שכמעט רבע מהאוכלוסיה כבר חוותה מתישהו “צלצולים באוזניים”. כ-10% שומעים צלילים אלה באוזניהם באופן רצוף למשך חמש דקות ויותר. אצל 3% מהם מדובר ברעשי טינטון כרוניים. ככל שהטיפול יתחיל מוקדם יותר, סיכויי הצלחתו גבוהים יותר.
העובדה החשובה והמעודדת ביותר היא שב-99% מהמקרים הגורם לרעשי טינטון הוא שפיר. ניתן לראות בו תוצאה טבעית של חיינו המודרניים וחלק מתהליך ההזדקנות. כדי להיות בטוחים לחלוטין, יש ללכת למומחה אף, אוזן, גרון. אם האיבחון הינו שפיר, תרופות או טיפולים כירורגיים כמעט שלא ישפיעו. אך אסור להתייאש. נשתדל להעניק ייעוץ אובייקטיבי וליידע אותך על אפשרויות הטיפול המבטיחות ביותר.
בשלב הראשון, יש לקבוע באיזה שלב הטיניטוס אצלך.
בשלב השני, תקבל סקירה של אפשרויות הטיפול המתאימות ביותר.
טינטון – תיאור הבעיה מיקומו ומקורה
בשל העובדה שטינטון כמו כאב הוא סובייקטיבי ניתן לתארו רק ע”י השוואתו לצליל מוכר אחר. טינטון יתואר לעיתים כלחישה, צפצוף, רעש של הוצאת קיטור, צלצול, רחש גלים ומגוון רחב נוסף של רעשים מטרידים. לעיתים קרובות לא יוכל המטופל להצביע על מקור הטינטון אם באוזן ימין או שמאל ולכך סיבות רבות. אחת מהסיבות היא העובדה שאוזן אחת יוצרת מיסוך ועוצמת הטינטון בה גובר על עוצמת הטינטון באוזן האחרת.
חלק מהסובלים מטינטון מתארים מצב בו הם שומעים את הטינטון כאילו הוא נובע ממרכז הראש כאשר מדובר בעצם ברעש בעל תדר ועוצמה זהה הנובע משתי האוזניים. טינטון יופיע לעיתים באוזן אחת אך במרבית המקרים מדובר ברעשי טינטון חזקים יותר באוזן אחת מאשר בשנייה ונוצר מיסוך. תיאור הטינטון משמעותי מאוד לאיתור מקור הטינטון אך התיאור לבדו אינו מספיק. יש לבצע בדיקת מאפייני טינטון ובדיקת נוספות.
מטופלים מסוימים טוענים שהטינטון כל כך חזק שהוא מקשה על יכולת הבנת המילים והשמיעה בכלל, אך לא כך הדבר. ניתן למדוד את עוצמת רעשי טינטון במהלך בדיקת שמיעה ובמחקרים שנעשו נתגלה שעוצמת הטינטון נעה סביב 5-10 דציבלים וככל הנראה קיימת בעיית שמיעה או בעיה פיזיולוגית אחרת.
טינטון כאשר בדיקת השמיעה מורה על שמיעה תקינה
כאשר מופיעה תלונה על טינטון מקובל להפנות את המטופל לבדיקת שמיעה. במקרים מסוימים נראה שמיעה תקינה אך עדיין יופיעו תלונות על טינטון ולכך מספר סיבות:
ירידת שמיעה בתדרים הגבוהים 4000Hz +.
ירידת שמיעה בתדרי ביניים אשר לא נבדקו במהלך בדיקת השמיעה.
בעיות פיזיולוגיות נוספות כמו הפרעות עצביות.
פורסם ע”י: דורין קשינסקי
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!