הפופ פאנק: חמשת אלבומי הפופ פאנק החשובים והמכוננים ביותר
לאחר שהובא הרקע על ניצניו והתפתחותו של הז’אנר המוזיקלי פופ פאנק בכתבה קודמת, הגיע הזמן להציג את חמשת אלבומי הפופ פאנק החשובים והמכוננים ביותר. לעניות דעתי, אלו הם התוצרים המוזיקליים שהביאו את הז’אנר לקדמת הבמה המרכזית בשנות ה-90 המאוחרות וה-2000 המוקדמות:
1. Green Day – Dookie (1994)
אלבום הרוק החשוב, האייקוני ופורץ-דרך שפילס את הדרך עבור הסצנה והיווה השראה עבור להקות פופ פאנק רבות בהמשך הדרך. הסאונד קליט ונקי ומילות האלבום מדברות אל דור שלם עם נושאים כמו התבגרות, שעמום, אהבה, חרדה ודיכאון. גרין דיי הפכה את הז’אנר משולי ואפלולי לכזה המנוגן במסיבות סיום כיתתיות.
2. The Offspring – Americana (1998)
האופספרינג לא חידשו את הגלגל עם האלבום אמריקנה מבחינת הסאונד ואף התרחקו מיסודות הפאנק המחתרתי והאפלולי. אבל, הם הצליחו לכתוב אלבום עם 13 שירים ברמה גבוהה ביותר, לספק להיטי ענק ולהפיק מוזיקה קצבית ואנרגטית ובד בבד ביקורתית ונשכנית.
3. blink-182 – Enema of the State (1999)
זה לא האלבום האהוב עליי של שלישיית הסקייט-פאנק מסן דייגו, אבל עם הצלחה לא מתווכחים. גבירותיי ורבותיי, אלבום הפופ פאנק האייקוני, הקליט, הכיפי והסוחף ביותר. 12 שירים שכל מתבגר יכול היה להתחבר אליהם בקלות ובמהירות. אלבום שמדבר בעיקר על אהבת נעורים, מסיבות, חברויות, פרידות וחייזרים.
4. Good Charlotte – The Young and the Hopeless (2000)
מתוך חמשת הלהקות המוצגות בכתבה הזו, גוד שרלוט היא העגמומית והקודרת ביותר. ובכל זאת, בזכות השאפתנות והיצירתיות של התאומים ג’ואל ובנג’י מאדן, אלבומם זכה להצלחה מסחרית, כלל מלודיות סוחפות וקליטות ועסק בנושאים כמו: יחסי בן-אב, לב שבור, מאבקי החיים והשאיפה להצליח.
5. Sum-41 – All Killer, no Filler (2001)
על גל ההצלחה האמריקאי של הפופ פאנק רכבה בהצלחה-יתרה להקת סאם-41 הקנדית. דריק ויבלי וחבריו מהתיכון הפיקו אלבום פופ פאנק טהור ואולטימטיבי (בשונה מהאלבומים שבאו לאחר מכן), כאשר כל אחד מתוך 13 השירים טוב מקודמו. עם להיטים כמו In too deep ו-Fat lip כבשה הלהקה את המצעדים וקיבעה את מקומו של הפופ פאנק בזרם המרכזי – בארה”ב ומחוץ לה.
מומלץ לקרוא את הפרק הראשון שכתבתי על הפופ פאנק – לחץ כאן
האזנה נעימה!
פורסם על ידי: ד”ר ברק בר-זוהר
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!