טיפול בכעסים לגברים
המטרה של טיפול בכעסים היא לסייע לאנשים לנהל את הרגשות ביעילות. עם זאת, כדאי להכיר בכך שלא כולם, במיוחד גברים, חווים את אותה הצלחה עם טיפול כעסים שנחשב נפוץ יותר. מאמר זה מברר כמה מהסיבות לכך שחלק מהגברים עלולים לא להפיק תועלת מגישות טיפול קונבנציונליות בכעס. בנוסף, נדגיש את החשיבות של יצירת דרך מותאמת יותר לטיפול בכעסים במיוחד לגברים.
ציפיות חברתיות ונורמות
ציפיות חברתיות ונורמות השייכות למגדר מכתיבות שגברים צריכים לגלות כוח רב וחסינות רגשית רבה. פנייה ל טיפול בכעסים לגברים עשויה להיתפס כחולשה, מה שגורם לגברים להסס להגיע לטיפול. הלחץ החברתי להתאים עצמם לרעיונות סטריאוטיפיים של גבריות יכול למנוע מגברים להכיר בבעיות הכעס שבהם ולטפל בזה. לכן חשוב להבין שזה בסדר גמור שיש בנו פגיעות, את הבנה זו נעודד בתהליך טיפול בכעסים לגברים.
סטריאוטיפים מאתגרים
באופן סטריאוטיפי, גברים מעודדים לנקוט בתוקפנות כמנגנון התמודדות עם עוולות. טיפולי כעסים סטנדרטיים עשויים שלא להעריך באופן מלא את התפיסות והפגיעות העמוקות בגברים, מה שמגביל את ההתקדמות בניהול כעסים בונה. בגישת הטיפול ‘להרגיש מחשבה אמיתית’, אנו מפרקים באופן אקטיבי סטריאוטיפים כאלה עד שהמטופל מסוגל להתמודד עם המציאות כפי שהיא. תהליך זה חושף את האמת ומקדם שינוי ריאליסטי יותר בעמדות כלפי עצמו וכלפי אחרים.
תפיסות שגויות סביב כעס
תפיסות שגויות לגבי כעס יכולות גם להציב אתגרים עבור גברים בטיפול. גברים מסוימים עשויים לראות בטעות כעס כרגש שלילי מטבעו שיש למגר לחלוטין. פרספקטיבה זו מעכבת התקדמות בהבנת הכעס כרגש טבעי, לכן מעכבת גם לימוד דרכים בריאות לנהל אותו. ההכרה בכך שכעס מתון ומאוזן הוא חיוני היא שלב מרכזי בחיבור לעצמך והבעת כעס בצורה בונה, לא אגרסיבית.
מכשולים לביטוי רגשות
מכשולים רבים מונעים מגברים לבטא בגלוי את רגשותיהם, במיוחד במסגרות שבהן לא מעודדים או אפילו מדכאים דיון ברגשות. ריסון רגשי זה גורם לרוב לקשיים בזיהוי שורשי הכעס, ומפריע לתקשורת יעילה. התגברות על מחסומים אלה כרוכה בהרחקת הפחד הקשור לנורמות חברתיות, ומאפשרת למטופל להרגיש בנוח יותר לשתף את רגשותיו.
הפחד מאיבוד שליטה
עבור גברים מסוימים, הפחד מאיבוד שליטה על הרגשות שלהם במהלך ניהול כעסים יכול להיות משתק. התמודדות עם רגשות עזים ואימוץ פגיעות עשויים להרתיע אותם מלפנות לטיפול לחלוטין. פחד זה יכול להנציח התפרצויות הרסניות, ולמנוע מגברים להפיק תועלת מניהול כעסים. חשוב להכיר בכך שפגיעות היא חלק טבעי ובלתי נפרד מהחוויה האנושית, ומקובל לחקור אותה בסביבה מבוקרת ומודרכת כחלק מתהליך הלמידה.
גישה מוגבלת לטיפול מגדרי
תוכניות מסורתיות לניהול כעסים מתעלמות לעיתים קרובות מהחוויות והאתגרים הייחודיים העומדים בפני גברים. היעדר אפשרויות טיפול ספציפיות למין יכול לעכב את המעורבות המלאה של גברים בתהליך הטיפול. כדי לבסס אמון ולהקל על התקדמות, חיוני לגברים להרגיש שהם מובנים ושווים למטפלים שלהם.
זה חיוני לשקול את הרגישויות והפרדיגמות הספציפיות שיש לגברים לעתים קרובות. התעלמות מהצרכים והתפיסות הרגשיות הייחודיות הללו פוגעת ביעילותם של טיפולים קונבנציונליים.
ציפיות חברתיות, מחסומים לביטוי רגשי ותפיסות שגויות לגבי כעס תורמים כולם לאתגרים הללו. כדי לטפל בבעיה באמת, יש לפתח אסטרטגיות ניהול כעסים מותאמות למין לגברים, תוך התחשבות בחוויותיהם ובדרישותיהם. על ידי ערעור תפיסות קונבנציונליות של גבריות וקידום ביטוי רגשי פתוח, גברים יכולים להשיג ניהול כעסים ושינוי מתמשך, ולהפחית את הדחף לכעס מיותר. פיתוח זהות עצמית מאוזנת ודימוי עצמי חזק אך עניו מאפשרים לטפח רוגע פנימי ולהפחית את התלות הרגשית בגורמים חיצוניים. לייעוץ ראשוני חינם ניתן להתקשר 0524871100. אביב עוז, מטפל רגשי.
פורסם ע”י עוז אביב – מטפל רגשי
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!