מרק אפונה יבשה – 8 מנות

מרק אפונה יבשה - 8 מנות

מצרכים דרושים למתכון זה:

250  גרם אפונה יבשה מושרית למשך 15 דק’ (1/2 שקית)
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפות שמן זית
2 גזרים מרוסקים
1/2 שורש סלרי גדול מגורד על מגרדת דקה
1/2 שורש פטרוזיליה מגורד כנ”ל
4 גבעולי סלרי + 1/2 צרור פטרוזיליה שטופים ומושרים ל- 5 דק’ במים.
3 שיני שום פרוסות גס
4 ליטר מים
2 כפות אב’ מרק בטעם עוף
פלפל שחור + מלח  לפי הטעם.

אופן ההכנה
:
משרים את האפונה במי ברז
מקצצים את הבצל מגרדים את כל יתר הירקות יחד בקערה. אם יש לכן מעבד מזון
שמים בסיר את 2 כפות השמן  מטגנים את הבצל עד הזהבה מוסיפים את הירקות המגורדים לסיר נותנים להם טיגון של 2 דק’ מוסיפים את האפונה והשום.
במעבד מזון מכניסים הכל פרט לשום ולגבעולים ומרסקים בעזרת להב פלדה-
מפזרים את אב’ המרק הפלפל השחור ומעט מלח ובוחשים עוד כמה שניות.
קושרים את הגבעולים בחוט תפירה לצרור ומכניסים לסיר.
מוסיפים את המים ומרתיחים.
מכסים במכסה ומקטינים את ללהבה בינונית מבשלים עד שהאפונה מתרככת בערך 50 דקות עד שעה.
 אם מבשלים בסיר לחץ סוגרים את הסיר נותנים לאדים לצאת ומקטינים את האש. מבשלים 1/2 שעה, סוגרים את האש עוטפים את הסיר במגבת ונותנים לו לעמוד עוד כ- 15 דק’ שיתבשל בלחץ שנשאר בתוך הסיר.
גמר הבישול מוציאים את צרור העלים.
הערה – למי שיש מעבד מזון מכניסים את כל הירקות וקוצצים עם להב פלדה, אפשר גם את העלים.
עם יש לכם מוט ריסוק הכניסו אותו לסיר בגמר הבישול ורסקו את הכל למחית חלקה.

כל הכתוב מעלה נראה כאילו זה הרבה עבודה אבל תאמינו לי, זה לא!

פורסם ע”י יונית ג.