רולדה מתוקה לפורים
מרכיבים:
350 גרם קמח תופח
200 גרם מרגרינה
1 גביע שמנת חמוצה
1 קופסא רחת לוקום למלית
1 כוס סוכר לבן למלית
1 כפית קינמון טחון למלית או לפי הטעם
1 כף גרידת קליפת לימון
אבקת סוכר לזרייה מעל לרולדות האפויות
אופן ההכנה:
מכינים בצק מקמח, מרגרינה והשמנת החמוצה ולהכניס למקרר למשך חצי שעה. בקערה אחרת מערבבים את הסוכר, הקינמון וגרידת הלימון. מחלקים את הבצק לשניים או שלושה כדורים ומרדדים כל כדור בעובי של כחצי סנטימטר. מתכונים לעוגות שכולם אוהבים. להניח על כל שלושת העלים תערובת המלית ולשים לאורך המלית חתיכות קטנות של רחת הלוקום. לגלגל כל עלה בצורה של לרולדה , לסמן בעזרת סכין חיתוך חריצים. אין צורך להבריש את הרולדות ויש להניח אותן בתבנית אפייה על נייר פרגמנט ולאפות בחום בינוני במשך 30 דקות. הבצק צריך להיראות לבנבן, מוזהב קלות.
לאחר הצנון של הרולדות לזרות אבקת סוכר מלמעלה.
פורסם ע”י אריאלה ל.
מידע נוסף על ילדים
עיתון בית ספרי – התלמדים כותבים
בכל בית ספר המכבד את עצמו יש עיתון בית ספרי. מטרת…
האם אנו מוכנים לכיתה א’ ?
החופש הגדול שבין גן חובה לכיתה א’ , איזו התרגשות להורים…
פאזלים מכל מיני סוגים
איך אהבנו לשחק בפאזל, להרכיב צורה לצורה וצבע לצבע שיצור לנו…
כתבות נוספות על משפחה
צילום משפחה – איך להנציח רגעים משפחתיים
בכל משפחה יש לפחות אלבום משפחתי אחד; בדרך כלל יש עשרות…
התאמה זוגית על פי היהדות
במדרשת בראשית רבה (פרשת ס”ח) מובאת פרשיה העוסקת בעניין ההתאמה האלוקית…
האם ילדכם צריך טיפול פסיכולוגי
אחת הדילמות הקשות שהיו להורים עד לפני 2-3 עשורים, היא איך…