מקור הקפה ומה לא יודעים על פולי קפה

מקור הקפהרוב האנשים אוהבים קפה. גם אם מדובר על הקפה של הבוקר, גם אם בעבודה נגשים לפינת הקפה ויש שם מכונת קפה למשרד ועושים הפסקת קפה, גם אם מדובר על לבלות עם החברים או המשפחה בבית הקפה. שאלתם את עצמכם פעם איך הקפה מגיע לכוס שלנו? הינה בהמשך כמה פרטים על הדרך שהקפה עושה עד שמגיע אלינו.
מקור הקפה התגלה באתיופיה. מסופר על רועה צאן בשם קאלדי שהבחין כי העיזים בעדריו הפכו  נמרצות וערניות ומלאות חיים יותר לאחר שאכלו מפרי של שיח הקפה. כשניסה בעצמו את הפרי האדום הבחין בהשפעה דומה וסיפר על כך לאנשי הכפר. אלו שראו את הפירות האדומים לפי אמונתם צבע אדום זה צבע שמסמל את השטן לכן הם השליכו  אותם אל האש. הריח של פולי הקפה הקלויים שעלו מהמדורה  שינו את גישת אנשי הכפר את דעתם וזו נחשבת לתחילתו של הקפה בעידן המודרני.

בעולם המוסלמי שיש איסור מוחלט בצריכת אלכוהול, הפך הקפה לפופולרי ובעל חשיבות רבה. אנשי הדת המוסלמית החרימו את הקפה מכוון שטענו שהוא מרחיק את המאמינים מהמסגדים הם  קיבלו את  באהבה והשתמשו בקפה כשמירה על עירנותם של המתפללים בזמן מדיטציות ופולחנים דתיים שונים שנמשכו עד שעות הלילה הקטנות.
לאחר מאה שנות בלעדיות במהלכן שמרו ארצות חצי – האי ערב את פוליהם ומתכוניהם בקפידה  והיו לבלעדיים בהספקת  הקפה היחידות בעולם, ע”י קלייה למחצה של פולי הקפה לא ניתן היה להנביט אותם במקום חוץ מאזור חצי האי ערב, בשנת 1616  הסוחרים ההולנדים הצליחו  לגנוב מעט מצמח הקפה ולהביאו לאירופה.

לאחר פיתוח זנים שונים של פולי קפה  גרמו ההולנדים לעליה משמעותית ברמת צריכת הקפה באירופה ובעולם כולו. המצאת מכונת האספרסו הראשונה  באיטליה בשנת 1901 והכנת תערובות קפה ע”י האיטלקים במטרה לקלוע לטעמים רבים יותר תוך הוזלת עלויות.
מאז גילויו ועד היום הפך הקפה למוצר פופולארי שהדרישה אליו הולכת וגוברת מידי שנה. קפה הוא המוצר השני הנסחר ביותר בעולם לאחר המוצר הראשון שהוא כמובן הנפט. עם מכירות של 40,000,000,000 $ הוא נסחר בהיקפים רחבים ממוצרים בסיסיים כגון חיטה.

פורסם ע”י הילה ב.