ניהול תקציב משפחתי, הדרך לצאת ממינוס
כן, אפילו במשפחה קטנה יש צורך לנהל את התקציב בדיוק כפי שעושים עסקים. המשפחה הממוצעת של היום מוציאה מיליוני שקלים לאורך השנים ולמרות זאת אף אחד לא לומד כיצד עושים זאת נכון. לא ממש מלמדים אותנו איך אפשר להפיק את המקסימום מהכסף שלנו, הכסף שעבדנו בעבורו הרבה וגם קשה לפעמים.
עובדה זו יוצרת מצב שבו אנחנו מנהלים את התקציב המשפחתי שלנו בצורה חובבנית ורגשית,דבר שמאד לא מומלץ כאשר מתנהלים עם כספים ובדרך כלל מוביל להרבה כסף שלנו שמופנה לתשלומים של ריביות מיותרות לכל מיני גופים שמאד נהנים מזה.
איך מנהלים תקציב המשפחה
מפאת חוסר הידע אנחנו נאלצים לקבל את האינפורמציה הפיננסית מאותם הגורמים שעשויים להציע לנו את המוצרים שלאו דוקא יהיו הטובים ביותר והמדוייקים ביותר לנו באותה נקודת זמן, ובמבחן הזמן יתברר כדבר שגרר אותנו לצרוך ריבית גבוהה מידי ולא מוצדקת. אותם גופים שמוכרים לנו את המוצרים הפיננסים הם לא לרעתנו, אלא הם פשוט מציעים לנו מוצרים שאמורים להיות טובים לנו ובטוח טובים להם!
וכאן נכנס חשיבותו של הידע הפיננסי,הידע שכל כך חסר לנו. ישראלי ממוצע של היום לא משקיע בלימוד כלכלת משפחה, זה גם לא משהו שקיים אצלנו בתרבות-עדיין. אנחנו נשקיע הרבה כאשר נלך לקנות רכב למשל, גם בידע שנלמד על סוג הרכב שברצוננו לקנות וכמובן לא נהסס לקחת אותו לבדיקה. לעומת זאת אנחנו לא נשקיע בדרל כלל בלימוד תקציב משפחה – איך כמה ומה עושים, אולי רק במצבים קיצוניים כאשר המשפחה נקלעת לחובות כבדים ובשלב הזה כבר זקוקים לידע של אדם אחר שייעץ לנו.
דברים שכדאי לדעת על כלכלת המשפחה
אלא שמה שאנחנו שוכחים או אולי לא יודעים זה שאילו ידענו איך לנהל את כלכלת המשפחה, זה לא היה מגיע למצב זה והרווח היה נפרש לכל חיי המשפחה ואף מחנך את הדור הבא בהתנהלות נכונה. אך במקום ללמוד אנחנו מרגישים שאין מה ללמד אותנו , הרי נולדנו עם ידע…או את זה רק החיים ילמדו אותנו…
כן גם זה נכון אבל באיזה מחיר? אז מה עושים? צריך ללמוד לנהל כלכלית את המשפחה. להיות עם ראש פתוח ורצון לשינוי.
לבחון את המצב ולהסיק מסקנות. לקבוע יעדים ולהתקדם עפ”י תכנית מובנת. להפסיק לנהל כלכלה מהבטן ולעבור לניהול מהראש.
פורסם ע”י שושי ג.
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!