יינות פופולריים
בשנים אחרונות גם אנחנו הישראלים שלא ממש מתעניינים באלכוהול התחלנו להבין שדברים חשובים על יינות ולשות פה ושם כוס יין ולא רק בפורים…הינה בהמשך כמה סוגי יינות פופולריים אצלנו – כמה פרטים שמומלץ לדעת.
יינות אדומים
רקנאטי יסמין אדום – יבש
בלנד של קברנה סובניון, מרלו ושיראז מכרמי היקב בגליל ובשפלת יהודה. יין פירותי ועשיר עם ניחוחות דובדבן, פרחים ונגיעות עץ אלון.
רקנאטי קברנה סובניון – יבש
היין מיושן בחביות עץ אלון מספר חודשים. יין בעל גוף מלא ועשיר בארומה בגווני פירות אדומים, קאסיס ופלפל שחור, עץ אלון, וניל ואגוז מוסקט.
רקנאטי מרלו – יבש
היין מיושן בחביות עץ אלון מספר חודשים. יין עשיר וקטיפתי המציג טעמי מרלו אופייניים של קאסיס, דובדבן וניחוחות וניל, שזיף אדום ופלפל שחור.
דלתון קברנה סובניון – יבש
בעל אפיונים ברורים של ענב הקברנה סובניון, ניחוחות של מנטה ופירות יער כגון: דומדמניות ופטל בר, בשילוב מורכבות מתהליך התיישנות ארוכה בחבית אלון, טעמים קלויים וניחוח וניל.
יראון הרי גליל – יבש
ליין צבע בורדו עוצמתי ובוהק, מלווה בארומות שופעות של גרגרי יער, דובדבנים וריבת שזיפים על רקע ניחוחות מתובלים של וניל, ציפורן ועץ אלון קלוי. יין מאוזן היטב, גוף מלא וסיומת ארוכה וקלאסית.
יינות לבנים
רקנאטי יסמין לבן – יבש
בלנד של סובניון בלאן עם מעט ענבי אמרלד ריזלינג שנבצרו בכרמי היקב בבנימינה ובעמק יזרעאל. יין מרענן מאוד ולו ניחוחות פרי טרופי ואניס.
רקנאטי שרדונה
רק חלק מהיין התיישן בחביות עץ אלון על מנת לשמור את הרעננות. יין אלגנטי בעל גוף מלא וניחוחות פירות טרופיים ופרי הדר המלווים בנגיעות תבלינים ועץ אלון.
יינות מבעבעים
רקנאטי יסמין לבן – יבש
למברוסקו
למברוסקו המיוצר באמיליה רומנה שבצפון איטליה. ללמברוסקו גוון אדום עמוק עם נגיעות סגול בקצוות. יין מתקתק מבעבע קלות.
קאווה
בלנד של מאקאבו, פארלדה, קסארלו מפנדס, ספרד. לקווה גוון זהוב מבריק וניחוחות פירותיים ומתוקים של תותים. לקווה גוף רך מרענן ומאוזן בית מתיקות וחמיצות.
פורסם ע”י לירון ק.
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!