סכינים לשף – הדבר החשוב שיש

סכינים לשף - הדבר החשוב שישיגיד לכם כל שף וכל מי שמעריך את אמנות הבישול והכנת האוכל כי למטבח לא נכנסים ללא חומרי גלם מצוינים, רצון ויכולת לתת דרור לחופש היצירה והגיוון וכמובן גם ללא סכינים מתאימות האמונות לספק את כל הצרכים המינימאליים, כמו גם היצירתיים, של האוחז בהן.

אין ספור מתכונים בנויים מנתחים ופרוסות של חומרי גלם, ולא משנה אם המדובר במתכוני דגים, עופות, בשר או במתכונים צמחוניים. חיתוך חומר גלם יכול להיות גס ולא הומוגני ואחיד כמו גם בעל מרכיב של עדינות, אחידות ודקיקות כפלחי פסטרמה, ולכן חשיבותה של סכין ייעודית לסוגי חיתוך שונים, לתפירת החלקים הנכונים של המנה המבוקשת ולביצוע כל המטלות הקולינריות הנדרשות, אינה דבר שצריך להקל בו ראש ויש להקפיד ולהשתמש בסכין מקצועית המיועדת לצרכים השונים העולים מהמתכון וממרכיביו.

סכיני ארקוס, כדוגמא לסוג סכין מטבח ראשונה במעלה בכל הנוגע למקצוענות ולמקצועיות בביצוע, משלבות את כל מה שהכרחי, חשוב ונחוץ בתהליכי המטבח השונים ובהכנת סוגים על גבי סוגים של מתכונים ואופציות קולינריות. עוד משנת 1745, עת נמצא כלי מטבח עם המילה ארקוס חרוטה עליו שהמותג הזה, סכיני ארקוס, מסמל את המסורתי עם המודרני, את היעילות עם היופי ואת אהבת האוכל הטוב עם הדאגה לסביבה, ולכן היה הוא בין הראשונים שזיהו את המעבר לאורח חיים בריא וירוק יותר, כמו גם את הסכנות והגורמים השליליים במתכות המסורתיות ששימשו לייצור סכינים וכלי מטבח ויצר סכין ממתכת ירוקה ולא מזהמת המשלבת את הסגסוסת המתכתית המושלמת ליצירת פלדת אל חלד שתהיה גם ירוקה, גם חזקה וגם גמישה והמדובר, כמובן, במתכת מסוג ניטרום (Nitrum) שהיא ייחודית ובלעדית לסכיני ארקוס ומאפשרת פעולה מגוונת, רחבת היקף ואפילו מצמצמת את החשש מחלודה וקורוזיה עקב ההרכב הכימי המיוחד שלה, כך שניתן לעבוד עם סכיני ארקוס בכל מצב ובכל זמן, ללא תלות בסוג המתכון, מרכיביו, אופן הבישול או האפייה ובכלל, משאיר את הבטיחות האישית, מפני שמדובר, אחרי הכל, בסכין חדה ומושחזת, כדאגה היחידה שצריכה להישאר לנגד עינינו.

רובנו ככולנו מקדישים לכלי המטבח שלנו, ביניהם הסכינים ושאר הסכו”ם תשומת לב מעטה בכל התהליך של ההימצאות הפיזית במטבח והכנת מתכונים שונים ורצויים. נוכל לומר, בוודאות די מוחלטת, כי אלו שמפנימים את החשיבות בהכרה עמוקה ואינטימית משהו עם סכיני המטבח שלהם, ורצוי שיהיו אלו סכיני ארקוס, הם אלו שיזכו להפיק מתחת לידיהם את המנות המושלמות והטעימות ביותר, המשלבות בין דיוק במרכיבים ואטרקטיביות ויזואלית. הדקדקנות בחיתוך, בפריסה ובהגשת הסכין הנכונה והמתאימה לכל סוג מזון לשולחן הסועדים היא זו שיכולה להפוך כל ארוחה מושקעת אך סטנדרטית לחוויה של מסעדה עלית ומי יודע, אולי אפילו להפוך את המכין או המכינה לשם דבר ולבעל מוניטין שיביא לו או לה גאווה, אושר וסיפוק. לצד כל מתכון מוצלח עומד שף מיוזע ומאושר המחזיק סכין ראויה ששימשה אותו והייתה לו לעזר משמעותי מחיתוך הירק הראשון ועד לפריסת הנתח לצלחת ההגשה ואם זו סכין ארקוס הרי שמדובר על סיוע מדרגה ראשונה.

אם תחשבו על כך, מהם בסך הכל כלי המטבח, וסכיני המטבח בתוכם? עוזרים נאמנים וזמינים שאינם מתלוננים ואינם דורשים תנאים, למעט ניקיונם ושמירה עליהם. האם אתם מעלים על דעתכם אופציה שללא סכין ארקוס ייעודית לחיתוך ירקות ינסה שף כלשהו להכין סלט ירוק קצוץ דק או לחתוך תפוחי אדמה למרק?, התוצאה תהיה אמנם אכילה וטעימה, אך, כפי שכבר למדנו כולנו מעשרות תוכניות הבישול בערוצי הטלוויזיה השונים, לוויזואליה יש אלמנט משמעותי ביותר בכל הנוגע לתחושות שלנו לגבי המזון ולגבי ההנאה שנפיק ממנו. חתיכות גסות מדי בסלט הקצוץ יפגמו ביכולת שלנו ליהנות מטעמו כמו שפרוסות דקות מדי של נתח קצבים ימנעו את חוויית נעיצת השיניים והלעיסה של האוכל. מתכון מוצלח כולל בחובו, כמובן שבנוסף לחומרי גלם מובחרים ודיוק במינונים ובאופן ההכנה, גם את כלי העבודה הנדרשים והנחוצים להכנת אותו מתכון וגם את כלי המטבח הנדרשים לשם אכילת המנה. כל ליקוי בשלב משלבים אלו ימנע מהמבשל את התענוג המושלם בהשגת המחמאות מצד הסועד, ומהסועד את האפשרות ליהנות מחוויה קולינרית משמעותית מא’ ועד ת’. בעזרת מגוון האופציות והמוצרים המובחרים של חברת ARCOS, יצרנית המותג סכיני ארקוס, וחברת Rosoling, המייבאת את הכלים הללו לישראל, יכול כל בשלן, בין אם חובב ובין אם שף מקצועי במסעדת גורמה, לחוות את המקסימום מכל תהליך הכנת המתכונים ומעצם השימוש בסכיני ארקוס מובחרים ויפהפיים. לא רק זאת, אלא שהמוצרים הנלווים לסכיני ארקוס, המשלימים את המטבח האופטימאלי לטבח, יוצרים סביבת עבודה נקייה, בטוחה ומושקעת ונותנים לגיטימציה להמשיך וליהנות מכל רגע במטבח. סכיני ארקוס אינן דורשות טיפול מיוחד ויקר, אלא סביבת עבודה ביתית פשוטה ושימת דגש על אופן ניקוי והשחזה, בנוסף הן מושמות במעמדים המיוחדים המונעים אפשרות פציעה ומאפשרים שליפה בטיחותית ונוחה, שימוש ארוך טווח ובכלל, הענקת מראה מקצועי של מסעדת שף גם למטבח הביתי הפשוט ביותר.

פורסם ע”י מרב ר.