היסטורית של הפיצה

היסטורית של הפיצהפיצה היא המאכל האהוב בכל רחבי העולם. רוב האנשים יודעים שזה מגיע מאיטליה ומשם התפשט לכל מקום, אבל כמה אנשים באמת יודעים את הסיפור המעניין של איך העוגה המודרנית באה להיות.
מאיפה פיצה במקור בא? אף אחד לא יודע ואנחנו לא יכולים לדעת. עם זאת, אנו יכולים לאתר אותו מגיע אי שם בים התיכון. העתיק היוונים והרומאים פשטידות אפויות ללא תוספות – סוג של לחם עתיקה-ומטגנים – ידי השמרים במים ערבוב, אפייה. המזון נערך בכל רחבי העולם הים התיכון על ידי הפיניקים הים ידוע כבר נאכל במצרים. למרות שזה לא היה תוספות שאנו רואים כיום, חלק בעולם העתיק לשים דבש על זה.

טקסטים עתיקים הזכרנו תמיד עוגות לחם מבושל על אבן מחוממת. הומר מזכיר את זה של האיניאדה.כתבים מן רומא העתיקה, יוון ופרס כל לשיר את שבחי לטיפול זה טעים. ורגיליוס, משורר של העולם העתיק, הידוע גם כדי לכתוב את המתכונים שלו פיצה.
רוב האנשים מופתעים לדעת כי העגבניות לא היו קיימים באירופה לפני המאה ה -16. הם הובאו על מן “העולם החדש” על ידי חוקרים ספרדית מפרו. האירופים לא לקחת את העגבניות בקלות משום שהם האמינו שהם רעילים.
במאה ה -18, פיצה נמכרה על ידי רוכלי רחוב באיטליה. הוא חשב שיהיה מקורו בעיר נאפולי. זה נחשב מזון איכר, לבין מרכיבים בזמן כללו עגבניות, שמן דגים, שומן, גבינה ושומן חזיר. יאם!
בשנת 1889, עשה בייקר רפאלה אספוזיטו אחד מאלה פשטידות עבור המלכה מרגריטה כשהיא המלך אומברטו הראשון ביקרו נאפולי. הוא קרא לזה “פיצה”, ו שערורייתי כמו שזה היה עבור המלכה להיות מאוהב מזון איכר, אהב המלכה מרגריטה זה.

הפיצרייה הראשונה נפתחה בניו יורק בשנת 1905 על ידי ג ‘נארו לומברדי. אמנם זה היה מבוא הרשמי של מזון לתוך אמריקה, זה לא להיות חלק מהחיים האמריקני עדיין. זה היה נאכל בעיקר על ידי הקהילה האיטלקית של העיר נהנו מפופולריות קצת אחר.
עם זאת, זה השתנה לאחר מלחמת העולם 2. חיילים אמריקנים שנסעו לאיטליה טעם אלה פשטידות וחזר הביתה מתלהבת מהם. ברגע שהם פיתחו טעם זה, פיצריות החלו להיפתח בערים בכל רחבי הארץ. זה מוביל עד היום, שם זה אחד המאכלים האהובים של אמריקה.
למרות האוכל בדיוק לא אמריקאי, יש הרבה וריאציות אזוריות. זה תבשיל שאמריקה עשתה משלו.סגנונות כולל ניו יורק, שיקגו צלחת עמוקה, ניו אינגלנד בסגנון יווני, כמו גם סנט לואיס קליפורניה וריאציות אזוריות. תוספות הפכו יצירתיים יותר לאורך זמן, ופשטידות התחילו ליהנות מפופולריות רבה במדינות אחרות גם כן.

פורסם ע”י מיכאלה פ.