למה אוכל אורגני?
הולכות ומתרבות העדויות בדבר היותם של דשנים כימיים, קוטלי עשבים וקוטלי חרקים מזיקים מאד לבריאותנו. חקלאות קונבנציונלית נשענת במידה רבה על דשנים כימיים וקוטלי מזיקים רעילים העלולים לגרום נזק בריאותי, החודרים לאספקת המזון שלנו, מזהמים מקורות מים, מזיקים לעדרים, מרוקנים את הקרקע מנוטריינטים, הורסים מערכות אקולוגיות טבעיות ומזהמים את הגידולים שנועדו עבור הציבור הרחב. בנוסף קיימים באוכל לא אורגני כ 7000 סוגים שונים של חומרים משמרים ותוספים מלאכותיים או כימייים כגון צבעי מאכל, מייצבים, פילרים, משקעי אנטיביוטיקה, שומנים רוויים וכולי, שאינם מותרים לשימוש באוכל אורגני.
מעבר לכך שקהילות שלמות נחשפות לסכנות השימוש בכימיקלים חקלאיים רעילים, אותם כימיקלים גם מחלחלים אל המזון עליו הם נמצאים, והמזון המיועד לציבור הרחב מזדהם גם הוא. במקומות רבים חדלו העצים מלהניב פרי, כיוון שהשימוש הרב בקוטלי חרקים הרג את המאביקים – הדבורים והפרפרים.
בהודו, כבמקומות אחרים, הופעל קידום מכירות אגרסיבי וסבסוד משמעותי על מנת לעודד חקלאים להשתמש בדשנים כימיים וקוטלי מזיקים, כל זאת על מנת להמשיך ולקיים את חברות הדשנים וללא מודעות להרס העצום שגרמו היישומים הכימיים לפוטנציאל ההמשכיות של האדמה החקלאית.
לאחרונה החל השימוש בזרעים ויבולים מהונדסים גנטית, שיש צורך לרכוש אותם בכל שנה במחיר גבוה ולרסס אותם בכמויות עצומות של קוטלי חרקים רעילים המיוצרים על ידי אותן החברות עצמן, דבר שעורר תגובה חריפה בכל העולם אצל אנשים בעלי מודעות לבריאות ולאיכות הסביבה
מאז שהחל השימוש בזרעים מוכלאים ובחקלאות מסחרית המבוססת על שימוש בכימיקלים, איבדו חקלאים רבים בהודו חלק גדול מן הידע החקלאי וממבחר הזרעים הקדום של אבות אבותיהם. צמחי מרפא יקרי ערך נמצאים כעת בסכנת הכחדה באזורים רבים בהודו ובעולם כולו כתוצאה מקציר מסחרי מוגבר הנעשה ללא אבחנה ושיטות איסוף פולשניות אחרות המזיקות לבתי גידול חיוניים. יישום נאות של החקלאות האורגנית דורש הכשרה ופיקוח ויצירת שיטות איסוף אחראיות המשמרות מינים של צמחי פרא נדירים הנמצאים בסכנת הכחדה ומגנות על המגוון הרחב של החי והצומח על פני כדור הארץ.
חקלאות אורגנית מחייבת את סילוקם של דשנים מסחריים, קוטלי מזיקים וקוטלי עשבים וכימיקלים מסוכנים אחרים. שינוי זה ישפיע בתורו על הקהילה וייצור סביבת חיים וסביבת עבודה בריאות יותר עבור החקלאים, משפחותיהם והעדרים שלהם, כמו גם עבור הטבע המקומי.
דרך השימוש בחקלאות אורגנית לומדים החקלאים פרקטיקות חקלאיות בריאות ועמידות לאורך זמן ורוכשים מחדש את מורשתם החקלאית. חקלאות אורגנית מעשירה את הקרקע עונה אחר עונה. היא מגדילה את התנובה לטווח ארוך, את החיוניות ואת הערך התזונתי של היבולים. היא מאפשרת אספקת מים טבעית ונקיה ומספקת בריאות, שפע ורווחה למשפחותיהם, לעדריהם, לאדמה החקלאית ולקהילות.
פורסם ע”י רותי
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!
superstar
22/08/2018 @ 01:15
שטיות.
מי צריך אוכל אורגאני?