איזה סוג של קפה אתם אוהבים?
אנו הישראלים מכירים במיוחד רק גם סוגים של קפה כגון: קפה טורקי, אספרסו, קפה הפוך וקפה בוץ. בשנים האחרונות, כאשר בכל רחבי הארץ יש בתי קפה שמציגים תפריט עם סוגים גם אנחנו התרגלנו לסוגי קפה חדשים עבורנו עם שמות ברובם באיטלקית ולאט-לאט התחלנו לאהוב ולשתות קפה שונה מי מה שהכנרנו.
בריסטה – כדי ללמוד על הקפה קודם כל יש ללמוד על הינו ברמן קפה מקצועי שעבר הכשרה מקיפה על הקפה ואיך להכין קפה בצורה מקצועית עם שמירה על איכות ונקיון מכנת הקפה בעבודה השוטפת , טחינה נכונה של הקפה , שיחרור לחץ המכונה למניעת שרפת הקפה וכמובן הקצפה מקצועית של החלב בטמפ’ הנכונה (68-72 מעלות)..אנו בקפה 10 עובדים עם ברמנים בעלי הכשרה מקצועית של הכנת הקפה ונסיון רב במקצועיות ובשירות.
קפה מיקיאטו בא מהמילה האיטלקית “כתם” שבעצם זה אספרסו עם כף קצף היוצר כתם לבן של חלב על האספרסו ומאפשר לעדן את מרירות האספרסו עם מעט חלב .
קפה לאטה הינו קפה המכיל יותר חלב כ- 1/3 אספרסו עם 2/3 כוס חלב ללא קצף, רובו מכיל חלב ומאפשר לקבל קפה חלש לפי טעם אישי. לאטה הינו חלב (באיטלקית), המאפשר ליצור סוגים שונים של קפה בצורות שונות בשילוב אספרסו וחלב .
לאטה ארט זהו אומנות של ציורים בקפה , יצירת ציור או צורה מיוחדת ע”י הקצפה נכונה של החלב, בריסטה מקצועי שיודע להקציף את החלב נכון יכול לייצר בספל הקפה ציור בשילוב חלב מוקצף , שוקולד קקאו וכמובן עם אספרסו.
מותאם רק לאירועים קטנים עד 50 מוזמנים.
קפה לאטה מיקיאטו זה בעצם זה כתם אספרסו, כוס 3/4 חלב ועליו מוסיפים את האספרסו וככה נוצר כתם של קפה אספרסו בחלב (להפך ממיקיאטו ).
אספרסו באיטלקית פרושו לחץ (באנגלית פרס) שאופן הכנת האספרסו הינו בלחץ הקפה עם ידית המכונה, ככול שהאספרסו יוצא ביותר לחץ ככה הוא יוצא יותר איכותי עם יותר קרימה, לכן מנת קפה מכילה 7 גרם קפה טחון היוצר ארומה מושלמת של אספרסו. במידה ויש פחות מ- 7 גרם של קפה האספרסו לא ייצא בלחץ הרצויי מה שייגרום להקטנת איכות הקפה עם הגשתו לאורחי האירוע.
אספרסו קצר הינו אספרסו 7 גרם אספרסו עם 1/3 מים היוצר אספרסו מתומצת
אספרסו ארוך הינו אספרסו עם 7 גרם קפה ומים , קצת יותר מחצי כוס אספרסו.
אספרסו כפול הינו אספרסו עם 14 גרם של אספרסו (מנה כפולה) עם כמות מים של חצי כוס אספרסו.
ריסטרטו זהו תמצית של אספרסו יותר קצר מאספרסו קצר, עוד לפני יציאת הקרימה, מספק אספרסו מתומצת עם מינימום מים ומקסימום קפה . בעצם מדובר על אספרסו עם 7 גרם של קפה וכמות המים הינה 1/5 מכוס אספרסו ממוצעת המספקת אספרסו מתומצת מאוד עוד לפני הוצאת הקרימה .
קפוצ’ינו זהו סוג של קפה שהרבה אשנים אוהבים אותו. קפוצ’ינו צכינים מאספרסו, חלב חם, וחלב מוקצף ובמיוחר הצורה היפה שיוצא עושה ממנו את הקפה המבוקש ע”י כל כך הרבה אנשים. כדי שיצא לנו משקה טובה צריכים קפוצ’ינו 1/3 כוס אספרסו 1/3 חלב ו- 1/3 חלב מוקצף.
קפה אמריקנו זהו למעשה אספרסו אשר נוספו לו מים רותחים. אפשר לאומר שזאת המשקה לאוהבי אספרסו חלש מאוד.
פורסם ע”י נורית ק.
מצאת שגיאה בעמוד זה? יש לכתוב תגובה בתחתית העמוד זה!