מתכון מרק שעועית בסיר לחץ

מתכון מרק שעועית בסיר לחץ
בחורף הרבה אנשים אוהבים מרק ואם הוא חם ובריא עוד יותר טוב. הינה בהמשך מתכון מרק שבטוח יעשה לכם את היום הקר של החורף נעים יותר.

את השעועית צריך להשרות ללילה. אבל אם לא חשבתם על זה או שכחתם השרו אותה במים רותחים וכשהמים מתקררים סננו ושיפכו עליה שוב מים רותחים. אחרי שעה יש לכם שעועית מוכנה לבישול.
בסיר גדול שמים:
2 כוסות שעועית מושרית. (2 כוסות לפני ההשריה, אחרי ההשריה הנפח גדול יותר)
בצל גדול קצוץ דק
1/2 שורש פטרוזיליה ו- 1/2 שורש סלרי מרוסקים
2 גזרים מרוסקים
1 כוס גריסי פנינה שטופים.
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
3 שיני שום קצוצות
4 ליטר מים (אפשר להרתיח בקומקום ולזרז את התהליך)
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כף גדושה אב’ מרק עוף או אב’ מרק בצל
פלפל שחור + מלח

אופן ההכנה
מרתיחים מורידים קצף סוגרים את הסיר מבשלים עד שהשעועית רכה, בערך שעה.
בסיר לחץ – אחרי הורדת הקצף סוגרים ומבשלים בלחץ כ- 10 דק’ מקטינים אש ומבשלים עוד 20 דק’. סוגרים אש עוטפים את הסיר במגבת ונותנים למרק להתבשל בלחץ שיש בסיר.
זאת גרסה פרווה אבל אפשר להפוך את המרק לבשרי ומשביע עוד יותר. וכך עושים: בהתחלה מכניסים לסיר 2 גרונות הודו גדולים או 4 קטנים. מכסים במים ומרתיחים, מורידים את הקצף ואז מכניסים את החומרים לפי המתכון לעיל.

פורסם ע” יאריאלה ד.