פאי תפוחים
חומרים נחוצים למתכון זה:
בצק (לתבנית בקוטר 28 ס”מ)
200 גר’ חמאה או ½ כוס שמן חמניות
180 גר’ סוכר
5 חלמונים (הצהוב)
קליפה מגורדת מ-1/2 לימון
1 כפית תמצית וניל
200 גרם קמח מלא
קורט מלח
1 כפית אבקת אפיה
125 גרם שקדים טחונים
אופן ההכנה:
שמים את החמאה והסוכר בקערת מערבל חשמלי, ומערבלים לתערובת קלילה וקצפית.
מוסיפים את החלמונים, קליפת הלימון ותמצית הווניל.
בכלי נפרד מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפייה, והשקדים – ומקפלים אל הבלילה לבצק חלק ורך למדי.
משמנים את התבנית, ומרפדים ב-3/4 מכמות הבצק.
את ה-1/4 הנותר, משאירים לקישוט מעל הפרי.
מלית התפוחים
1 ק”ג תפוחים קלופים ומחולקים לשמיניות
60 גרם חמאה או ¼ כוס שמן חמניות
50 גרם סוכר
50 גרם צימוקים
¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
¼ כפית קינמון טחון
¼ כפית פלפל אנגלי טחון
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף מיץ לימון טרי
בסיר רחב מכניסים את התפוחים, החמאה, והסוכר – על אש בינונית, ומערבבים מדי פעם לאחר כ-10 דקות מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים, ומשאירים על האש עוד כ-10 דקות.
מניחים את התפוחים המבושלים על הבצק בצורה מסודרת (ללא הנוזלים שבסיר) את יתרת הבצק ממוללים ביד לסרטים דקים ויוצרים דוגמת רשת מעל התפוחים. מעטרים בשבבי שקדים מולבנים/אבקת סוכר אופים כ-30 דקות בחום בינוני.
פורסם ע”י אלינור
מידע נוסף על ילדים
פאזלים מכל מיני סוגים
איך אהבנו לשחק בפאזל, להרכיב צורה לצורה וצבע לצבע שיצור לנו…
עיתון בית ספרי – התלמדים כותבים
בכל בית ספר המכבד את עצמו יש עיתון בית ספרי. מטרת…
בגדי ילדים – לקנות את מה שהילדים אוהבים
כאשר מדברים על בגדי ילדים נכון שבמהלך השבוע אנו מעדיפות שילדינו…
כתבות נוספות על משפחה
הדרכת הורים – האוניברסיטה של המשפחה
הרבה הורים מוצאים את עצמם בדרך ללא מוצא עם ילדיהם, בין…
מסה אודות משמעות הנוסח “האב רשאי”
במסגרת הליכים משפטיים, לעיתים נתקלים בנוסח החלטה או פסק דין, כגון…
חלב אם – הכי טוב אפשרי
הנקה היא הדרך הטבעית שבה מזינים את אלה שאך נולדו במשפחת…